De juiste producten voor wimperextensions!

Wimperextensions zijn een mooie manier om lange, volle, donkere wimpers te creëren. Om je ogen nog meer te accentueren, kun je ze aanzetten met make-up als oogschaduw en mascara. Maar kan je eigenlijk wel dit soort producten gebruiken wanneer je wimperextensions hebt?

Juiste-producten-wimperextensions

Wimperextensions

Je kunt wimperextensions vergelijken met gewone haarextensions, waarbij ook extra haar wordt aangebracht om te verdikken of verlengen. Bij wimperextensions gebeurt dat ook. Met een speciale lijm worden nephaartjes op je eigen wimpers aangebracht. Deze lijm zorgt ervoor dat de wimpers gedurende een langere periode goed blijven zitten. Maar, net zoals bij alle lijm, kan de kwaliteit van de plaklaag afnemen door bepaalde (voor de wimperlijm) schadelijke stoffen. Daarom is het zinvol om goed op te letten welke producten je gebruikt.

Ingrediënten om te vermijden

Het kan lastig zijn om hele productgroepen te moeten afschrijven, zeker als je graag make-up en huidverzorging gebruikt. Dan is het wel prettig als je weet waar je op moet letten, want er zijn bepaalde ingrediënten die je beter kunt vermijden. Het belangrijkste hierbij is olie. Producten op oliebasis weken de wimperlijm los, waardoor de wimpers kunnen losraken. Daarnaast kan alcohol fungeren als oplosmiddel. Zo kan het de lijmlaag aantasten, maar ook de staat van je extensions verminderen. In veel cosmetica zitten oliën en alcohol, soms zonder dat je het je realiseert. Als je twijfelt, kun je je producten gerust meenemen naar de afspraak. Dan kijken we er samen even naar!

Andere ingrediënten die je beter kunt laten staan

Andere ingrediënten die niet zo best zijn voor de extensions, zijn:
- Amidoamine
- Benzyl alcohol
- Hydrogenated Jojoba olie
- Hydrogenated Palm olie
- Persea Gratissima olie
- Parfum
- Wax

Mooie, fijne make-up

Aangezien je wimpers al prachtig lang en donker zijn door de extensions, is mascara niet nodig. Mocht je toch mascara willen gebruiken, dan kan dat natuurlijk altijd wel op je onderwimpers. Let er dan op dat er geen alcohol of parfum in zit wat op je extensions kan terechtkomen. Draag je graag oogschaduw of eyeliner? Hierbij gelden dezelfde richtlijnen. Veruit de meeste oogschaduws kun je gewoon gebruiken. Let bij eyeliners even op dat je een product op waterbasis uitkiest!

Speciale coating

Met een speciale coating kun je je wimpextensions extra beschermen. In de salon kan ik hier ook gebruik van maken. Hiermee plaatsen we in feite een extra beschermlaagje over je wimpers, zodat vuil moeilijker kan ophopen. Daarnaast zal deze coating de wimpers extra voeden. De coating bestaat in een transparante versie, maar je kunt ook voor eentje kiezen met een zwarte coating. Zo geef je je wimpers een extra donkere glans.

Iris Brows & Lashes

Wil jij graag wimperextensions laten plaatsen? Of heb je andere vragen over de verzorging van je wimperextensions? Kom dan gerust een keer langs bij Iris Brows & Lashes. Hier bied ik verschillende behandelingen aan. Zo is het ook mogelijk om je wimpers te laten liften of kan ik je voorzien van Henna Brows. Het is mijn passie om jou met een stralend uiterlijk de salon uit te laten lopen. Neem gerust contact op voor vragen of voor het maken van een afspraak!