5 tips voor het creëren van sterke wimpers

Heb jij korte wimpers, breken ze vaak af of vallen ze snel uit? Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom voor jou speciaal 5 tips om sterke wimpers te krijgen.

sterke wimpers

Tip 1: Eet gezond en verantwoord

Het klinkt misschien vreemd, maar met een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan voedingsstoffen zoals eiwitten en mineralen kun je de gezondheid van je wimpers bevorderen. Zorg ook dat je extra vitamine B en vitamine D binnenkrijgt. Deze vitamines zijn belangrijk voor de haargroei, voorkomen snel uitvallen en zorgen voor sterke wimpers.

Tip 2: Vermijd wrijven

Oké, dit is een inkoppertje, maar in je ogen wrijven kan je wimpers beschadigen en ze zullen er eerder door loslaten. Ook als je je oogmake-up verwijdert, moet je dat dus altijd voorzichtig doen om schade te voorkomen. Daarom adviseren wij ook altijd om liever geen waterproof mascara te gebruiken. Om die te verwijderen, heb je namelijk meer wrijving nodig.

Tip 3: Make-up verwijderen voor het slapen gaan

Ben je tot in de late uurtjes op gebleven en rol je het liefst meteen je bed in? Niet doen! Verwijder altijd eerst je make-up. Mascara en andere make-upresten kunnen je ooghaartjes verstikken en tot breukjes leiden. Op die manier krijg je natuurlijk nooit sterke wimpers.

Tip 4: Wimperserum voor sterke wimpers

Als je sterke wimpers wilt, moet je beslist een wimperserum gebruiken met ingrediënten als glycerine en hyaluronzuur. Dit zorgt ervoor dat jouw ooghaartjes sterk en gezond blijven. Het serum zorgt ervoor dat wimperhaartjes zo lang mogelijk in de groeifase blijven. Gevoede haarzakjes produceren sterke, dikke en lange wimpers in een korte periode.

Tip 5: Voorzichtig met de wimperkruller

Wanneer je eigen oogharen van nature geen mooie krul hebben, is het verleidelijk om dagelijks een wimperkruller te gebruiken. Maar wees daar wel voorzichtig mee en oefen beslist geen overmatige druk uit. Te veel kracht kan zelfs bij sterke wimpers leiden tot breuk en beschadiging van je ooghaartjes. Gebruik liever een borsteltje om je wimpers mee te borstelen voordat je mascara aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat je wimpers meer uit elkaar gaan staan. Zo lijkt het alsof je meer wimpers hebt.

Maak een afspraak

Sterke wimpers krijg je met de juiste zorg en aandacht. Wil je ze daarnaast ook nog wat extra laten opvallen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Overweeg bijvoorbeeld eens een wimperlift. Dit is een behandeling die vriendelijk is voor je wimpers (én voor je portemonnee), je hebt daarna geen wimperkrultang meer nodig, je wimpers lijken langer en je creëert er een meer open blik mee. Maak vandaag nog een afspraak!

Deel dit bericht op:

Lees ook

5 veel gestelde vragen over de wimperlift

Overweeg jij een wimperlift, maar heb je er nog vragen over? In dit blogartikel geven we je de antwoorden. Lees ze hier.

Lees verder

De functie van je wenkbrauwen en wimpers

De esthetische kant van onze wenkbrauwen en wimpers is belangrijk, maar ze hebben ook nog een andere functie. Lees snel verder.

Lees verder

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Ervaringen

Zoals altijd geweldig geholpen. Ik kom er al een hele tijd en het is altijd weer een feest. Zo doen hun werk heel erg goed… Ik kan er niks anders van maken. Ga zo door!!!

- Irene

Debby heeft mijn wimpers mooi gelift en geverfd en het zijn gezellige meiden, niets op aan te merken!

- Esther

Debby zet uiterst zorgvuldig one by one wimperextensions. Hierbij let zij goed op kwaliteit van eigen wimpers en geeft daar eerlijk advies over.

- Linda

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.