6 tips om je henna brows mooi te houden

Ben jij ook zo blij met je henna brows? Ze zorgen voor strakkere en vollere wenkbrauwen, je hebt voorlopig geen wenkbrauw make-up meer nodig, én het is een perfect alternatief voor permanente make-up. Daar wil je toch zo lang mogelijk plezier van hebben! Daarom speciaal voor jou 6 tips om je gekleurde wenkbrauwen mooi te houden!

henna-brows

Tip 1: Gebruik de juiste make-upremover

Wist je dat een make-upremover op oliebasis de hennakleur sneller vervaagt? Henna bindt zich aan de bovenste laag van de huid en aan de haarschacht. Door de waterafstotende eigenschappen van hennaverf mengt het zich niet goed met water, maar juist wel aan vetmoleculen. Hierdoor kan de henna worden opgelost en zal de kleur van je henna brows sneller vervagen.

Tip 2: Vermijd het gebruik van reinigingsproducten direct op de huid van je wenkbrauwen

Bij de vorige tip kon je al lezen dat je reinigingsproducten op waterbasis moet gebruiken wanneer je lang plezier wilt hebben van je henna brows. Maar kijk wel uit voor de huid van je wenkbrauwen. Reinigingsproducten hebben namelijk een sterk reinigende werking op je huid, waardoor de henna op je huid sneller zal afbreken en worden verwijderd.

Tip 3: Vermijd langdurige blootstelling aan de zon

Wij adviseren sowieso om de eerste 24 uur na het aanbrengen van de hennakleur de zon en de zonnebank te vermijden. Maar ook daarna moet je langdurige blootstelling aan de zon of UV-licht voorkomen. Je henna brows kunnen erdoor vervagen én de UV-straling kan zelfs een allergie uitlokken.

Tip 4: Vermijd producten op oliebasis en scrubs

In de eerste tip legden we je al uit waarom je beter geen make-upremover op oliebasis kunt gebruiken als je zo lang mogelijk van je henna brows wilt genieten. Maar dat geldt natuurlijk ook voor crèmes en andere verzorgingsproducten.

Vermijd ook de wenkbrauwgebieden als je je gezichtshuid wilt scrubben. Doe het heel voorzichtig, want als er wenkbrauwhaartjes of -huid mee gescrubd wordt, loop je kans dat je henna brows daarna heel vlekkerig worden.

Tip 5: Bedenk goed of henna brows de oplossing voor jou zijn als je een vette huid hebt

Henna en vettigheid zijn geen goede combinatie. De kleur lost sneller op en zal dus ook sneller vervagen. Wil je toch dat zachte poederige effect? Overweeg dan eens of permanente make-up iets voor jou is.

Tip 6: Touch up

Henna brows zijn helaas niet voor altijd. Ook al verzorg je ze nóg zo goed, toch zal de kleur na 5 à 6 weken vervagen en verdwijnen. De kleur op de huid onder je wenkbrauwen blijft overigens veel korter zitten: slechts 1 à 2 weken. Kom daarom iedere 4 tot 6 weken langs om de behandeling te herhalen.

Brows on fleek

Met henna brows zijn jouw brows helemaal on fleek! Overweeg jij ook om je wenkbrauwen op deze manier te laten kleuren? Neem dan vooral contact met ons op, zodat we je er alles over kunnen vertellen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

5 tips om je wimperextensions mooi te houden

Van je wimperextensions wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. In deze blog lees je er vijf tips over.

Lees verder

Onopvallende wenkbrauwen? Zo laat je ze stralen!

Ga voor wenkbrauwen die de blikvangers van je gezicht zijn. Ga voor henna brows. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Ervaringen

Prettige en rustige sfeer, en met mooie wenkbrauwen naar huis 🙂

- Johanna

Helemaal blij met mijn prachtige henna wenkbrauwen! Dank!

- Judith

Altijd een feestje!

- Fransje

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.