De juiste producten voor wimperextensions!

Wimperextensions zijn een mooie manier om lange, volle, donkere wimpers te creëren. Om je ogen nog meer te accentueren, kun je ze aanzetten met make-up als oogschaduw en mascara. Maar kan je eigenlijk wel dit soort producten gebruiken wanneer je wimperextensions hebt?

Wimperextensions

Je kunt wimperextensions vergelijken met gewone haarextensions, waarbij ook extra haar wordt aangebracht om te verdikken of verlengen. Bij wimperextensions gebeurt dat ook. Met een speciale lijm worden nephaartjes op je eigen wimpers aangebracht. Deze lijm zorgt ervoor dat de wimpers gedurende een langere periode goed blijven zitten. Maar, net zoals bij alle lijm, kan de kwaliteit van de plaklaag afnemen door bepaalde (voor de wimperlijm) schadelijke stoffen. Daarom is het zinvol om goed op te letten welke producten je gebruikt.

Ingrediënten om te vermijden

Het kan lastig zijn om hele productgroepen te moeten afschrijven, zeker als je graag make-up en huidverzorging gebruikt. Dan is het wel prettig als je weet waar je op moet letten, want er zijn bepaalde ingrediënten die je beter kunt vermijden. Het belangrijkste hierbij is olie. Producten op oliebasis weken de wimperlijm los, waardoor de wimpers kunnen losraken. Daarnaast kan alcohol fungeren als oplosmiddel. Zo kan het de lijmlaag aantasten, maar ook de staat van je extensions verminderen. In veel cosmetica zitten oliën en alcohol, soms zonder dat je het je realiseert. Als je twijfelt, kun je je producten gerust meenemen naar de afspraak. Dan kijken we er samen even naar!

Andere ingrediënten die je beter kunt laten staan

Andere ingrediënten die niet zo best zijn voor de extensions, zijn:

Mooie, fijne make-up

Aangezien je wimpers al prachtig lang en donker zijn door de extensions, is mascara niet nodig. Mocht je toch mascara willen gebruiken, dan kan dat natuurlijk altijd wel op je onderwimpers. Let er dan op dat er geen alcohol of parfum in zit wat op je extensions kan terechtkomen. Draag je graag oogschaduw of eyeliner? Hierbij gelden dezelfde richtlijnen. Veruit de meeste oogschaduws kun je gewoon gebruiken. Let bij eyeliners even op dat je een product op waterbasis uitkiest!

Speciale coating

Met een speciale coating kun je je wimpextensions extra beschermen. In de salon kan ik hier ook gebruik van maken. Hiermee plaatsen we in feite een extra beschermlaagje over je wimpers, zodat vuil moeilijker kan ophopen. Daarnaast zal deze coating de wimpers extra voeden. De coating bestaat in een transparante versie, maar je kunt ook voor eentje kiezen met een zwarte coating. Zo geef je je wimpers een extra donkere glans.

Iris Brows & Lashes

Wil jij graag wimperextensions laten plaatsen? Of heb je andere vragen over de verzorging van je wimperextensions? Kom dan gerust een keer langs bij Iris Brows & Lashes. Hier bied ik verschillende behandelingen aan. Zo is het ook mogelijk om je wimpers te laten liften of kan ik je voorzien van Henna Brows. Het is mijn passie om jou met een stralend uiterlijk de salon uit te laten lopen. Neem gerust contact op voor vragen of voor het maken van een afspraak!

Deel dit bericht op:

Lees ook

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

5 tips om je wimperextensions mooi te houden

Van je wimperextensions wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. In deze blog lees je er vijf tips over.

Lees verder

Ervaringen

Prettige en rustige sfeer, en met mooie wenkbrauwen naar huis 🙂

- Johanna

Helemaal blij met mijn prachtige henna wenkbrauwen! Dank!

- Judith

Altijd een feestje!

- Fransje

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.