De functie van je wenkbrauwen en wimpers

We epileren, stylen en verven ze. We gebruiken een wimperkrultang en mascara om ze nog eens extra te accentueren. Ze zitten immers nu eenmaal op ons gezicht en daarom hebben we ze in onze armen gesloten: onze wenkbrauwen en wimpers zijn de kers op de taart van een perfecte look. Maar weet jij eigenlijk wat de oorspronkelijke functie is van deze haartjes? Wij vertellen je het in dit blog.

wenkbrauwen

Dubbele functie

De functie van je wenkbrauwen is tweeledig: ze vangen zweet, haarschilfers, regenwater en andere deeltjes op, zodat deze niet rechtstreeks in de ogen komen, én ze spelen een belangrijke rol bij non-verbale communicatie. Door ze op te trekken of te fronsen – sommige mensen kunnen ze zelfs afzonderlijk van elkaar laten bewegen – zend je er sociale signalen mee. Denk maar eens aan verbazing, opluchting, boosheid, ontevredenheid, verwarring of angst. Die haartjes boven je ogen spelen dan ook een belangrijke rol in de bekende uitdrukking ‘je gezicht spreekt boekdelen’. En gek genoeg ben je je daar zelf niet of nauwelijks van bewust.

Wimpers

De oorspronkelijke functie van wimpers vertoont veel overeenkomsten met die van de wenkbrauwen: ze beschermen je ogen tegen stof, vuil, zweet, insecten, irriterende stoffen en kleine deeltjes die in de lucht zweven. Je kunt ze zien als een soort verdedigingsmechanisme, omdat ze extreem gevoelig zijn voor aanraking. Zodra je wimpers geprikkeld worden, sluiten je oogleden zich namelijk onmiddellijk, waardoor de kans dat iets je oogbol raakt zo klein mogelijk wordt. Er zijn zelfs studies die suggereren dat ze de vochtigheid van je ogen bevorderen door de verdamping ervan te behouden. Vanuit evolutionair oogpunt werden lange, volle wimpers aantrekkelijk gevonden, omdat ze werden gezien als een teken van gezondheid en reproductieve fitheid.

Dé professional voor jouw wenkbrauwen en wimpers

Onze wenkbrauwen en wimpers zijn dus heel belangrijk. En tegenwoordig hebben ze ook nog een esthetische functie. Fraai gestylde wenkbrauwen geven je gezicht expressie en lange, volle wimpers laten je ogen meer spreken. En daar kunnen wij je in onze salon bij helpen.

Brow lift

Bijvoorbeeld met een brow lift waarmee je je wenkies volumineuzer en gedefinieerder laat maken of juist strak of bushy. Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft. En dan heb je er de eerstvolgende vier tot zes weken ook geen omkijken meer naar.

Verblindende oogopslag

Ben je wel tevreden over je wenkbrauwen, maar verdienen je wimpers wat meer aandacht? Overweeg dan eens wimperextensions of een wimperlift voor een sensuele look. Deskundig en professioneel. Want zowel je brows als je lashes verdienen de beste behandeling. Maak vandaag nog een afspraak!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Ervaringen

Ik voelde mij op mijn gemak, Iris voelde mijn wensen goed aan en de kleur die ze heeft gebruikt bij mijn henna brows is top! Heel tevreden over het eindresultaat.

- Dominique

Altijd leuk, kwalitatief goed en zeer professioneel!

- Leticia

Ik heb alleen mijn wenkbrauwen laten verven. Het was snel klaar maar een mooi resultaat. Gelijk een vervolgafspraak gemaakt voor verven en waxen.

- Elfried

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.