Waarmee laat jij je wenkbrauwen kleuren: met henna of verf?

Ben jij helemaal tevreden over de kleur van je wenkbrauwen? Of zou je ze liever laten behandelen met een andere tint? Er zijn verschillende middelen in de handel om die wens in vervulling te laten gaan, namelijk de klassieke wenkbrauwverf en hennaverf. Maar wat is nu precies het verschil? Na het lezen van dit blog kun je vast een betere keuze maken.

wenkbrauwen

Redenen

Er kunnen natuurlijk allerlei redenen zijn waarom jij ze wilt laten kleuren. De meest voorkomende zijn:

Puur natuur

Henna is een natuurlijke haarverf. De kleurstof wordt gewonnen uit de bladeren van de hennastruik, in het Latijn ‘Lawsonia Inermis’ genoemd. In tegenstelling tot de klassieke haarverf tast het de structuur van je haar niet aan. Het legt als het ware een beschermend en gekleurd laagje over je wenkbrauwhaartjes. Het is zelfs gezond voor je haar en het geeft het een mooie glans.

Henna brows

Bij het verven van je wenkbrauwen met hennaverf wordt ook je huid mee gekleurd. Het voordeel daarvan is dat je henna brows voller lijken en ook het model mooier uitkomt. De verf op je huid blijft tot ongeveer twee weken zichtbaar, maar aan je wenkbrauwhaartjes blijft de kleurstof tot zes weken zitten.

Classic brows

In tegenstelling tot hennaverf trekt de klassieke wenkbrauwverf wel in je wenkbrauwhaartjes. Natuurlijk komt er ook verf op de huid tussen de haartjes terecht, maar dat is binnen een dag verdwenen. Op de haartjes blijft de verf zo’n vier tot zes weken hechten. Classic brows ogen natuurlijker, omdat je hierbij niet die opvallende look van een geverfde huid hebt, die je bij permanente make-up of bij henna brows ziet.

Zelf je wenkbrauwen kleuren?

Natuurlijk kun je ze prima zelf kleuren. Let er dan wel goed op dat je wenkbrauwverf aanschaft. Gewone haarverf is absoluut niet geschikt voor je wenkbrauwhaartjes en de huid rond je ogen. Volg nauwkeurig de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Perfect gestyled en gekleurd

Het resultaat van zelf verven kan flink tegenvallen wanneer je een kleur hebt gekozen die niet bij de tint van je gezicht past. Daarom raad ik altijd aan om het door een specialist te laten doen. Bij ons in de salon epileren en waxen we je wenkbrauwen ook altijd voordat we met het verven ervan beginnen. Zo ben je ervan verzekerd dat ze voor de eerste paar weken weer perfect gestyled en gekleurd zijn.

Brows on fleek

Wil jij je ook je brows on fleek? En heb je nog geen keuze gemaakt tussen henna brows en classic brows? Geen probleem, daarin kunnen we je adviseren. Direct een afspraak maken? Ook dat kan. Tot gauw!


Lees ook

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

5 tips om je wimperextensions mooi te houden

Van je wimperextensions wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. In deze blog lees je er vijf tips over.

Lees verder

Onopvallende wenkbrauwen? Zo laat je ze stralen!

Ga voor wenkbrauwen die de blikvangers van je gezicht zijn. Ga voor henna brows. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Trends: de wenkbrauw door de jaren heen

Doe jij mee aan elke modetrend? Vergeet dan ook je wenkbrauw niet. De trend van dit moment is Brow Lamination.

Lees verder

De wimperlift en de mooiste dag van je leven

Met een wimperlift ben jij verzekerd van een oogverblindende oogopslag tijdens je trouwdag (en de weken daarna!).

Lees verder

7 tips voor oogverblindende wimpers

Creëer met je wimpers een uitgesproken uitstraling. Hoe? Lees de 7 tips hoe je dat kunt bereiken in dit blog.

Lees verder

Tijd besparen in de ochtend: zo doe je dat!

Kom jij ook altijd tijd te kort in de ochtend? Lees hier hoe het kan: tijd besparen en er toch elke dag verzorgd uitzien!

Lees verder

Ervaringen

Vriendelijk, secuur, goede prijs en top kwaliteit!

- Anne

Uitgebreide behandeling om je wenkbrauwen er weer tiptop uit te laten zien! Zeker een aanrader!

- Bianca

Vandaag voor het eerst een wimperlift gehad en mijn wenkbrauwen laten harsen en verven. Superblij met het eindresultaat en heb direct een nieuwe afspraak geboekt.

- Danielle

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.