Waarmee laat jij je wenkbrauwen kleuren: met henna of verf?

Ben jij helemaal tevreden over de kleur van je wenkbrauwen? Of zou je ze liever laten behandelen met een andere tint? Er zijn verschillende middelen in de handel om die wens in vervulling te laten gaan, namelijk de klassieke wenkbrauwverf en hennaverf. Maar wat is nu precies het verschil? Na het lezen van dit blog kun je vast een betere keuze maken.

wenkbrauwen

Redenen

Er kunnen natuurlijk allerlei redenen zijn waarom jij ze wilt laten kleuren. De meest voorkomende zijn:

Puur natuur

Henna is een natuurlijke haarverf. De kleurstof wordt gewonnen uit de bladeren van de hennastruik, in het Latijn ‘Lawsonia Inermis’ genoemd. In tegenstelling tot de klassieke haarverf tast het de structuur van je haar niet aan. Het legt als het ware een beschermend en gekleurd laagje over je wenkbrauwhaartjes. Het is zelfs gezond voor je haar en het geeft het een mooie glans.

Henna brows

Bij het verven van je wenkbrauwen met hennaverf wordt ook je huid mee gekleurd. Het voordeel daarvan is dat je henna brows voller lijken en ook het model mooier uitkomt. De verf op je huid blijft tot ongeveer twee weken zichtbaar, maar aan je wenkbrauwhaartjes blijft de kleurstof tot zes weken zitten.

Classic brows

In tegenstelling tot hennaverf trekt de klassieke wenkbrauwverf wel in je wenkbrauwhaartjes. Natuurlijk komt er ook verf op de huid tussen de haartjes terecht, maar dat is binnen een dag verdwenen. Op de haartjes blijft de verf zo’n vier tot zes weken hechten. Classic brows ogen natuurlijker, omdat je hierbij niet die opvallende look van een geverfde huid hebt, die je bij permanente make-up of bij henna brows ziet.

Zelf je wenkbrauwen kleuren?

Natuurlijk kun je ze prima zelf kleuren. Let er dan wel goed op dat je wenkbrauwverf aanschaft. Gewone haarverf is absoluut niet geschikt voor je wenkbrauwhaartjes en de huid rond je ogen. Volg nauwkeurig de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Perfect gestyled en gekleurd

Het resultaat van zelf verven kan flink tegenvallen wanneer je een kleur hebt gekozen die niet bij de tint van je gezicht past. Daarom raad ik altijd aan om het door een specialist te laten doen. Bij ons in de salon epileren en waxen we je wenkbrauwen ook altijd voordat we met het verven ervan beginnen. Zo ben je ervan verzekerd dat ze voor de eerste paar weken weer perfect gestyled en gekleurd zijn.

Brows on fleek

Wil jij je ook je brows on fleek? En heb je nog geen keuze gemaakt tussen henna brows en classic brows? Geen probleem, daarin kunnen we je adviseren. Direct een afspraak maken? Ook dat kan. Tot gauw!


Lees ook

5 veel gestelde vragen over de wimperlift

Overweeg jij een wimperlift, maar heb je er nog vragen over? In dit blogartikel geven we je de antwoorden. Lees ze hier.

Lees verder

5 tips voor het creëren van sterke wimpers

Met de juiste zorg en aandacht creëer jij sterke wimpers. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan hier onze 5 tips.

Lees verder

De functie van je wenkbrauwen en wimpers

De esthetische kant van onze wenkbrauwen en wimpers is belangrijk, maar ze hebben ook nog een andere functie. Lees snel verder.

Lees verder

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

Ervaringen

Zoals altijd geweldig geholpen. Ik kom er al een hele tijd en het is altijd weer een feest. Zo doen hun werk heel erg goed… Ik kan er niks anders van maken. Ga zo door!!!

- Irene

Debby heeft mijn wimpers mooi gelift en geverfd en het zijn gezellige meiden, niets op aan te merken!

- Esther

Debby zet uiterst zorgvuldig one by one wimperextensions. Hierbij let zij goed op kwaliteit van eigen wimpers en geeft daar eerlijk advies over.

- Linda

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.