Lang genieten van je wimperextensions? Tijd voor onderhoud!

Wimperextensions zijn kunstwimpers van zijde die ik met lijm op de eigen wimpers plaats. Deze wimperextensions vermengen daardoor op natuurlijke wijze door de eigen wimpers, voor een subtiele look. Meestal kun je gedurende drie tot zes weken genieten van de langere en/of vollere wimpers. Maar om het effect zo lang mogelijk mooi te houden, is het wel belangrijk ze te verzorgen. Zoals met bijna alles is een goede reiniging en onderhoud een goede basis om er lang van te kunnen genieten!

Niet wrijven of plukken

Een goede verzorging draagt bij aan het voorkomen van infecties en het schoonhouden van de ogen, wimpers en extensions. Een nieuwe set extensions kan even wennen zijn. Ook kan er soms een extension niet helemaal lekker zitten. Dit kan door uitgroei komen, een te zware extension of de extension is niet goed aangebracht. Ik adviseer je om dan niet te plukken, wrijven of te trekken aan je wimpers/extensions. Hiermee raak je de extensions kwijt en kun je de natuurlijke wimpers beschadigen. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Ook na het douchen of het wassen van je gezicht is het belangrijk voorzichtig te zijn. Dep het gebied rond je ogen droog in plaats van met de handdoek te wrijven.

Laat de lijm uitharden

Wanneer je net wimperextensions hebt laten zetten, is de lijmlaag nog niet helemaal uitgehard. Dat heeft een beetje tijd nodig. Wanneer je aan de lijm komt of je gezicht wast voordat de lijm is uitgehard, kan het loslaten en verlies je de extensions. Na twee uur kun je weer water, make-up en andere gezichtsverzorging gebruiken.

Schone wimpers, blije wimpers

Er zijn allerlei momenten waarop vuil zich op je wimpers kan nestelen. Gewoon al wandelend in de buitenlucht sta je bloot aan allerlei invloeden van buitenaf. Denk aan fijnstof, maar ook gewoon zweet en vet dat op de huid ontstaat gedurende de dag. Maak je de wimpers niet schoon? Dan kunnen er irritaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een lichte irritatie, roodheid, maar ook jeuk. Dit vermijd je natuurlijk liever. Het is daarom belangrijk om je gezicht regelmatig te reinigen. Water is bij wimperextensions veilig om te gebruiken, maar ook bestaan er speciale reinigingsmiddelen voor extensions. Deze zijn bij ons in de salon te verkrijgen.

Wilde haartjes

Na een nacht slapen kunnen je wimperextensions in de war zitten. Borstel de wimpers daarom in de ochtend even netjes uit. Dat kan met een simpel wimperborsteltje waarmee je de wimpers weer in model brengt. Mocht je net hebben gedoucht, dan is het raadzaam de wimpers pas te borstelen wanneer ze droog zijn.

Uitproberen?

Ben jij nieuwsgierig en wil jij graag wimperextensions uitproberen? Neem gerust contact met mij op. Mijn doel is om jou met een lach mijn salon uit te laten lopen. Dit kan door de wimperextensions, maar ook met een wimperlift of wenkbrauwbehandeling. De behandeling is een momentje voor jezelf en het fijne is dat je direct resultaat ziet. Misschien tot snel?

Deel dit bericht op:

Lees ook

5 tips voor het creëren van sterke wimpers

Met de juiste zorg en aandacht creëer jij sterke wimpers. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan hier onze 5 tips.

Lees verder

De functie van je wenkbrauwen en wimpers

De esthetische kant van onze wenkbrauwen en wimpers is belangrijk, maar ze hebben ook nog een andere functie. Lees snel verder.

Lees verder

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Ervaringen

Met een hele mooie lashlift huiswaarts gegaan. Je wimpers worden heel mooi en goed gelift en geverfd. Van het resultaat kun je heel lang genieten! Ik vind het echt een uitkomst en ben altijd heel erg tevreden, ook vind ik het altijd gezellig in de salon.

- Sofie

Ik ben superblij met het resultaat en de service. Was best gespannen om voor de eerste keer mijn wenkbrauwen te laten doen, maar ze zijn echt supermooi geworden!

- Iris

Vaste klant bij Iris. Geen verbeterpunten. Erg tevreden. Iris kijkt en denkt ook altijd mee voor eventuele veranderingen in model, maat of tijd van de afspraak. Allemaal toppertjes!

- Lequeen

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.