Trends: de wenkbrauw door de jaren heen

Dat kleding en kapsels aan mode onderhevig zijn, weet je natuurlijk al lang. Maar heb je je weleens gerealiseerd dat de wenkbrauw ook al heel wat modegrillen hebben overleefd? Dik, dun, borstelig, fluffy, gekleurd of gebleekt: we hebben het allemaal voorbij zien komen. Gelukkig kijken we tegenwoordig ook meer naar welke vorm goed bij jouw gezicht past voor jouw eigen brows on fleek!

wenkbrauw

De afgeschoren wenkbrauw

Wist je dat veel vrouwen die 100 jaar geleden voorop liepen in de mode hun wenkbrauwen eraf schoren? De trend van toen kwam niet overeen met de vorm van de natuurlijke variant, dus was het beter dat deze helemaal verdween. Daarvoor in de plaats werd een dun potloodstreepje die in een vrij rechte lijn werd gezet.

Dun lijntje

Alhoewel een dunne wenkbrauw enige decennia het modebeeld bleef bepalen, zag je er de natuurlijke lijn er wel steeds meer in terug. Soms werd het nog steeds weggeschoren en in een dusdanig hoge boog op het gezicht getekend, dat er een bijna vragende blik ontstond. In veel gevallen werd ook de pincet ijverig ter hand genomen om een zo dun mogelijk lijntje boven de ogen te creëren.

Natuurlijke look

Dankzij het stijlicoon Marilyn Monroe werd de meer natuurlijke, maar wel goed verzorgde wenkbrauw weer de trend in de jaren 50. Tot aan de jaren 80 waren het vrouwen als Audrey Hepburn en Brooke Shields die een volle en natuurlijke wenkbrauw tot een ware trend maakten. Toch bleven deze periodes van tijd tot tijd afgewisseld worden door hypes waarin heel smalle lijntjes weer in de mode waren. Veel vrouwen die deze tijd hebben meegemaakt, betreuren nu hun intensieve epileersessies van destijds. Die hebben er namelijk voor gezorgd dat veel haartjes later niet meer terug groeiden en ze nu zijn aangewezen op een wenkbrauwpotlood, permanente make-up of zelfs een wenkbrauwtransplantatie.

Gebleekt of rainbow

Sinds we in een nieuwe eeuw zijn aanbeland, lijken de trends zich in hoog tempo af te wisselen. En al zien we nog steeds de natuurlijke look, de fluffy brows, de straight brows en het dunne 90’s lijntje, toch hebben we de afgelopen tijd ook heel bijzondere trends zien langskomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de wenkbrauw die in de tint van bijpassende kleding is geverfd, de rainbow variant met verschillende kleurtjes of zelfs de gebleekte wenkbrauw waarmee celebrities als Kim Kardashian en Kendal Jenner opzien mee baarden. Maar met stip op nummer 1 staat toch wel de Brow Lamination.

Brow Lamination

Vind jij die trend ook helemaal te gek, maak dan een afspraak voor een behandeling om die volumineuze en gedefinieerde wenkbrauwen creëren. Strak of bushy, net wat jij wilt. Een Brow Lamination behandeling duurt gemiddeld 30 tot 55 minuten en je hebt er 4 tot 6 weken plezier van. Als je nu een afspraak maakt, loop jij er binnenkort ook volgens de laatste trend bij.


Lees ook

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

5 tips om je wimperextensions mooi te houden

Van je wimperextensions wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. In deze blog lees je er vijf tips over.

Lees verder

Ervaringen

Prettige en rustige sfeer, en met mooie wenkbrauwen naar huis 🙂

- Johanna

Helemaal blij met mijn prachtige henna wenkbrauwen! Dank!

- Judith

Altijd een feestje!

- Fransje

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.