Trends: de wenkbrauw door de jaren heen

Dat kleding en kapsels aan mode onderhevig zijn, weet je natuurlijk al lang. Maar heb je je weleens gerealiseerd dat de wenkbrauw ook al heel wat modegrillen hebben overleefd? Dik, dun, borstelig, fluffy, gekleurd of gebleekt: we hebben het allemaal voorbij zien komen. Gelukkig kijken we tegenwoordig ook meer naar welke vorm goed bij jouw gezicht past voor jouw eigen brows on fleek!

wenkbrauw

De afgeschoren wenkbrauw

Wist je dat veel vrouwen die 100 jaar geleden voorop liepen in de mode hun wenkbrauwen eraf schoren? De trend van toen kwam niet overeen met de vorm van de natuurlijke variant, dus was het beter dat deze helemaal verdween. Daarvoor in de plaats werd een dun potloodstreepje die in een vrij rechte lijn werd gezet.

Dun lijntje

Alhoewel een dunne wenkbrauw enige decennia het modebeeld bleef bepalen, zag je er de natuurlijke lijn er wel steeds meer in terug. Soms werd het nog steeds weggeschoren en in een dusdanig hoge boog op het gezicht getekend, dat er een bijna vragende blik ontstond. In veel gevallen werd ook de pincet ijverig ter hand genomen om een zo dun mogelijk lijntje boven de ogen te creëren.

Natuurlijke look

Dankzij het stijlicoon Marilyn Monroe werd de meer natuurlijke, maar wel goed verzorgde wenkbrauw weer de trend in de jaren 50. Tot aan de jaren 80 waren het vrouwen als Audrey Hepburn en Brooke Shields die een volle en natuurlijke wenkbrauw tot een ware trend maakten. Toch bleven deze periodes van tijd tot tijd afgewisseld worden door hypes waarin heel smalle lijntjes weer in de mode waren. Veel vrouwen die deze tijd hebben meegemaakt, betreuren nu hun intensieve epileersessies van destijds. Die hebben er namelijk voor gezorgd dat veel haartjes later niet meer terug groeiden en ze nu zijn aangewezen op een wenkbrauwpotlood, permanente make-up of zelfs een wenkbrauwtransplantatie.

Gebleekt of rainbow

Sinds we in een nieuwe eeuw zijn aanbeland, lijken de trends zich in hoog tempo af te wisselen. En al zien we nog steeds de natuurlijke look, de fluffy brows, de straight brows en het dunne 90’s lijntje, toch hebben we de afgelopen tijd ook heel bijzondere trends zien langskomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de wenkbrauw die in de tint van bijpassende kleding is geverfd, de rainbow variant met verschillende kleurtjes of zelfs de gebleekte wenkbrauw waarmee celebrities als Kim Kardashian en Kendal Jenner opzien mee baarden. Maar met stip op nummer 1 staat toch wel de Brow Lamination.

Brow Lamination

Vind jij die trend ook helemaal te gek, maak dan een afspraak voor een behandeling om die volumineuze en gedefinieerde wenkbrauwen creëren. Strak of bushy, net wat jij wilt. Een Brow Lamination behandeling duurt gemiddeld 30 tot 55 minuten en je hebt er 4 tot 6 weken plezier van. Als je nu een afspraak maakt, loop jij er binnenkort ook volgens de laatste trend bij.


Lees ook

5 tips voor het creëren van sterke wimpers

Met de juiste zorg en aandacht creëer jij sterke wimpers. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan hier onze 5 tips.

Lees verder

De functie van je wenkbrauwen en wimpers

De esthetische kant van onze wenkbrauwen en wimpers is belangrijk, maar ze hebben ook nog een andere functie. Lees snel verder.

Lees verder

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Ervaringen

Met een hele mooie lashlift huiswaarts gegaan. Je wimpers worden heel mooi en goed gelift en geverfd. Van het resultaat kun je heel lang genieten! Ik vind het echt een uitkomst en ben altijd heel erg tevreden, ook vind ik het altijd gezellig in de salon.

- Sofie

Ik ben superblij met het resultaat en de service. Was best gespannen om voor de eerste keer mijn wenkbrauwen te laten doen, maar ze zijn echt supermooi geworden!

- Iris

Vaste klant bij Iris. Geen verbeterpunten. Erg tevreden. Iris kijkt en denkt ook altijd mee voor eventuele veranderingen in model, maat of tijd van de afspraak. Allemaal toppertjes!

- Lequeen

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.