Waarom een wimperlift iets voor jou kan zijn

Aandacht besteden aan jezelf geeft een verzorgd gevoel en goed voor jezelf zorgen draagt bij aan je zelfvertrouwen. Een mooie oogopslag kan daaraan bijdragen! Maar soms kun je er wel een steuntje in de rug bij gebruiken. Zeker wanneer je, ondanks je pogingen met de wimperkrultang, in de middag je wimpers toch weer ziet inzakken. In dat geval kun je kiezen voor een wimperlift. Maar wat houdt een wimperlift eigenlijk in?

Wimperlifting

Misschien heb je korte, rechte wimpers en zou je graag een iets opener blik hebben. Of je hebt lange wimpers en wilt deze nog meer benadrukken. In allerlei gevallen kan er een wimperlift worden toegepast. Wimperlifting wordt gedaan met de eigen wimpers, er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van kunstwimpers zoals bij wimperextensions. Door wimpers te liften, staan de wimpers in een meer naar boven gekrulde positie. Dat geeft een sprekende, open uitdrukking. Het liften gebeurt aan de hand van een speciale wimpervloeistof en een siliconenpad die de grootte en maat van de krul bepaalt. Maar hoe gaat deze behandeling precies in zijn werk?

Begin van behandeling

De behandeling begint altijd met het reinigen van de wimpers, zodat er geen vuil of make-upresten achterblijven. Dat zorgt ook voor een betere hechting van de wimpervloeistof die we bij het liften gebruiken. Daarna beoordeel ik welk siliconenpad geschikt is. Er zijn namelijk verschillende diktes beschikbaar. Welke dikte we kiezen, is afhankelijk van de gewenste lift en de natuurlijke wimpers.

Het liften

Dan is het tijd voor het aanbrengen van de eerste lotion. Dit is een zogenaamde ‘permanentvloeistof’, die ervoor gaat zorgen dat de wimpers netjes gekruld worden. Afhankelijk van hoe dik de wimperharen zijn, laat ik dit ongeveer tien minuten zitten. Vervolgens gebruik ik een tweede lotion, een fixeergel. Dit middel zorgt ervoor dat de lift wordt ‘vastgezet’. Dit laat ik ongeveer vijf minuten intrekken. Daarna verwijder ik de pads en maak ik je wimpers weer schoon. Je wimpers zijn daarna definitief gekruld. Mocht je dat willen, dan kunnen ze ook nog geverfd worden om de wimpers extra te benadrukken.

Lang resultaat

Na een wimperlift blijven je wimpers een lange tijd gekruld, het resultaat is tussen de zes en acht weken goed zichtbaar. Dit hangt echter ook af van de groeicyclus van je wimpers. De nieuwe aangroei van wimpers is natuurlijk niet gelift, deze groeien weer rechtuit. Toch weer mooi gelifte wimpers? Vanaf vier weken na de behandeling kunnen we gerust een nieuwe afspraak inplannen.

Tips voor thuis

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je gelifte wimpers, is er een aantal zaken waarop je kunt letten. Wanneer je je ogen reinigt, doe dit met zachte bewegingen en dus niet poetsend of wrijvend. Het is ook aan te raden om erop te letten dat je reinigingsproduct geen alcohol of olie als ingrediënten bevat. Bovendien is het verstandig geen waterproof mascara aan te brengen. Dit is moeilijker te reinigen, waardoor je sneller geneigd bent te gaan wrijven. Door al dat wrijven kunnen je wimpers vervolgens weer afbreken. Zonde!

Over Iris Brows & Lashes

Een wimperlift is één van de mogelijkheden om je ogen te laten spreken. Bij Iris Brows & Lashes bied ik ook andere behandelingen voor je wimpers. Denk aan de One by One wimperextensions of de Russian Volume wimperextensions. Ook wanneer jij niet tevreden bent met de kleur of vorm van je wenkbrauwen help ik je graag. Zo bied ik bijvoorbeeld een Henna Brows-behandeling aan. Wanneer je vragen hebt, dingen onduidelijk zijn of je wilt een afspraak maken, schroom niet om contact op te nemen. Ik ga graag met je in gesprek!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een sprekende blik met Russian Volume-extensions!

Lange, donkere wimpers creëren? Dat is mogelijk met de Russian Volume-extensions! Lees hier meer.

Lees verder

Wimperextensions: dit moet je weten voordat je eraan begint

Wil je wimperextensions laten zetten? Lees hier alles wat je erover moet weten voordat je daaraan begint!

Lees verder

Verzorging na een wimperlift? Let op deze fouten!

Een wimperlift wil je zo lang mogelijk mooi houden. Om hiervoor te zorgen, vermijd deze fouten! Lees hier meer.

Lees verder

One by one wimperextensions: zo ziet de behandeling eruit

Wil je misschien one by one wimperextensions laten zetten? Lees hier hoe de behandeling eruitziet!

Lees verder

Wimperextensions: alle voordelen op een rijtje!

Altijd een sprekende blik en stralende oogopslag? Het kan met wimperextensions. Lees hier over alle voordelen!

Lees verder

5 wenkbrauwtrends: welke trend past bij jou?

Getekend, dun, vol. De wenkbrauwtrends vliegen je om de oren. Bij het vinden van je schoolfoto uit de derde klas, schrik je je dood.

Lees verder

Een natuurlijke look met een wimperlift

Tracey verhuisde enkele jaren geleden van Amsterdam naar Alphen aan Den Rijn. Dat betekende dat ze op zoek moest naar een nieuwe wimperstyliste.

Lees verder

Zo houd je je wenkbrauwen mooi gedurende de dag

Je hebt zojuist flink wat tijd voor de spiegel gestaan. Je oog- en huidmake-up is gedaan. Lees verder!

Lees verder

’Mijn wimperextensions waren een wereld van verschil!’

‘Ik heb heel felle blauwe ogen, en mijn ogen kwamen door de wimperextensions heel mooi uit.’ Lees hier meer!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben echt enorm tevreden! Mijn wimpers zijn prachtig gelift en voorzien van een laagje zwarte verf. De ontvangst was heel hartelijk en tijdens de behandeling was het gezellig. Voor herhaling vatbaar!

- Sofie

Super blij met mijn wenkbrauwen.

- Evelien

Heb nog nooit zulke mooie wenkbrauwen gehad ( harsen/ verven) Iris is mega goed in haar werk. Werkt nauwkeurig en is fijn gezelschap op bij in de stoel te liggen. Iris dankjewel ! Ik kom zeker terug. Groetjes Joyce

- Joyce

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.