Waarom een wimperlift iets voor jou kan zijn

Aandacht besteden aan jezelf geeft een verzorgd gevoel en goed voor jezelf zorgen draagt bij aan je zelfvertrouwen. Een mooie oogopslag kan daaraan bijdragen! Maar soms kun je er wel een steuntje in de rug bij gebruiken. Zeker wanneer je, ondanks je pogingen met de wimperkrultang, in de middag je wimpers toch weer ziet inzakken. In dat geval kun je kiezen voor een wimperlift. Maar wat houdt een wimperlift eigenlijk in?

Wimperlifting

Misschien heb je korte, rechte wimpers en zou je graag een iets opener blik hebben. Of je hebt lange wimpers en wilt deze nog meer benadrukken. In allerlei gevallen kan er een wimperlift worden toegepast. Wimperlifting wordt gedaan met de eigen wimpers, er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van kunstwimpers zoals bij wimperextensions. Door wimpers te liften, staan de wimpers in een meer naar boven gekrulde positie. Dat geeft een sprekende, open uitdrukking. Het liften gebeurt aan de hand van een speciale wimpervloeistof en een siliconenpad die de grootte en maat van de krul bepaalt. Maar hoe gaat deze behandeling precies in zijn werk?

Begin van behandeling

De behandeling begint altijd met het reinigen van de wimpers, zodat er geen vuil of make-upresten achterblijven. Dat zorgt ook voor een betere hechting van de wimpervloeistof die we bij het liften gebruiken. Daarna beoordeel ik welk siliconenpad geschikt is. Er zijn namelijk verschillende diktes beschikbaar. Welke dikte we kiezen, is afhankelijk van de gewenste lift en de natuurlijke wimpers.

Het liften

Dan is het tijd voor het aanbrengen van de eerste lotion. Dit is een zogenaamde ‘permanentvloeistof’, die ervoor gaat zorgen dat de wimpers netjes gekruld worden. Afhankelijk van hoe dik de wimperharen zijn, laat ik dit ongeveer tien minuten zitten. Vervolgens gebruik ik een tweede lotion, een fixeergel. Dit middel zorgt ervoor dat de lift wordt ‘vastgezet’. Dit laat ik ongeveer vijf minuten intrekken. Daarna verwijder ik de pads en maak ik je wimpers weer schoon. Je wimpers zijn daarna definitief gekruld. Mocht je dat willen, dan kunnen ze ook nog geverfd worden om de wimpers extra te benadrukken.

Lang resultaat

Na een wimperlift blijven je wimpers een lange tijd gekruld, het resultaat is tussen de zes en acht weken goed zichtbaar. Dit hangt echter ook af van de groeicyclus van je wimpers. De nieuwe aangroei van wimpers is natuurlijk niet gelift, deze groeien weer rechtuit. Toch weer mooi gelifte wimpers? Vanaf vier weken na de behandeling kunnen we gerust een nieuwe afspraak inplannen.

Tips voor thuis

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je gelifte wimpers, is er een aantal zaken waarop je kunt letten. Wanneer je je ogen reinigt, doe dit met zachte bewegingen en dus niet poetsend of wrijvend. Het is ook aan te raden om erop te letten dat je reinigingsproduct geen alcohol of olie als ingrediënten bevat. Bovendien is het verstandig geen waterproof mascara aan te brengen. Dit is moeilijker te reinigen, waardoor je sneller geneigd bent te gaan wrijven. Door al dat wrijven kunnen je wimpers vervolgens weer afbreken. Zonde!

Over Iris Brows & Lashes

Een wimperlift is één van de mogelijkheden om je ogen te laten spreken. Bij Iris Brows & Lashes bied ik ook andere behandelingen voor je wimpers. Denk aan de One by One wimperextensions of de Russian Volume wimperextensions. Ook wanneer jij niet tevreden bent met de kleur of vorm van je wenkbrauwen help ik je graag. Zo bied ik bijvoorbeeld een Henna Brows-behandeling aan. Wanneer je vragen hebt, dingen onduidelijk zijn of je wilt een afspraak maken, schroom niet om contact op te nemen. Ik ga graag met je in gesprek!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Ervaringen

Gewenst resultaat voor de eerste keer!

- Nathalie

Geen praatjes maar een eerlijk advies. Fijn.

- Titia

Ik kom nu al ruim een jaar voor de one-by-one wimperextensions bij Iris. Het is elke 3 weken voor mij echt een moment van ontspanning. Of ik nu wil kletsen tijdens de behandeling of gewoon een tukje wil doen, alles is prima. Ik heb er ook zoveel gemak en plezier van, ik zou niet meer zonder willen. Een echte aanrader ❤

- Marije

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.