‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

‘Ik vind dit werk uitdagend en lekker afwisselend. Mooi gevormde wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken. Daar kun je alle kanten mee op’, vertelt Sanne van Dop, die het team van Iris Brows & Lashes sinds augustus 2023 is komen versterken. In dit blog vertelt ze wat meer over zichzelf.

wenkbrauwen

Wenkbrauwen

‘Ik was altijd al bezig met make-up, wimpers en wenkbrauwen. Vriendinnen vroegen me altijd of ik hen wilde opmaken, omdat ze vonden dat ik dat zo goed kon’, lacht Sanne. ‘Bij toeval kwam dat Iris ook ter ore. Mijn moeder is masseuse en Iris laat zich regelmatig door haar masseren. Toen Iris een keer terloops opmerkte dat ze het zo druk had en er eigenlijk iemand bij wilde aannemen voor de wenkbrauwbehandelingen, vertelde mijn moeder dat ik de wenkbrauwen van mijn vriendinnen altijd deed en dat ik daar hartstikke goed in ben.’

Voeding en Diëtiek

Zo is het balletje gaan rollen. ‘Ik was net klaar met mijn studie Voeding en Diëtiek, dus een bijbaantje kwam me wel goed uit. Voordat ik met deze hbo-studie begon, heb ik eerst een studie Huidtherapie overwogen. Dat leek me erg interessant, want het hele beautygebeuren heeft me altijd al getrokken. Maar ik was ook veel bezig met voeding en sport, dus daar is de keus uiteindelijk op gevallen. In januari wil ik doorstuderen voor sportdiëtist.’

Opleiding

Sanne: ‘Maar die studie is prima te combineren met mijn werk bij Iris, want dat doe ik maar één dag per week. Iris heeft me in een maand tijd helemaal opgeleid in de behandelingen van en kennis over wenkbrauwen. Elke dinsdagavond werd er een specifieke behandeling uitgelicht en op modellen geoefend, waarna ik de hele woensdag bezig was om het geleerde op modellen in praktijk te brengen.’

Het echte werk

Na een maand was Sanne klaargestoomd voor het ‘echte’ werk. ‘Klanten kunnen bij mij terecht voor classic brows, henna brows, brow lamination en het waxen van hun wenkbrauwen. Verder doe ik er ook nog lashlifts en het verven van wimpers bij. Vooral die afwisseling is zo leuk. Ik krijg heel goede en positieve reacties. Er zijn zelfs al mensen die specifiek bij mij een nieuwe afspraak inboeken, omdat ze mijn stijl mooi vinden’, klinkt het niet zonder trots.

Brow mapping

‘Natuurlijk houd ik me wel helemaal aan de richtlijnen zoals Iris me die geleerd heeft’, haast Sanne zich te zeggen. ‘Voor een perfecte vorm van de wenkbrauwen maak ik gebruik van ‘brow mapping’. Dit is een techniek waarbij je met behulp van een touwtje, dat lijntjes op de huid achterlaat, de gewenste wenkbrauwvormen op iemands gezicht zet. Je vormt daarmee precies de wenkbrauwen die passen bij het gezicht van de klant. Brow mapping zorgt voor een mooi en strak resultaat. Veel stuk mooier en strakker dan wanneer je daar geen gebruik van maakt.’

Waxen

‘Nadat ik de wenkbrauwen zorgvuldig omlijnd heb, wax ik de overige haartjes weg. Door de wax haal je ook al die kleinere haartjes, die je met epileren vaak over het hoofd ziet, weg. Eventuele haartjes die er met de wax niet zijn uitgegaan, haal ik uiteindelijk nog met een pincet weg.’

Fijne sfeer

Sanne heeft het geweldig naar haar zin bij Iris Brows & Lashes. ‘Ja, ik vind het hier heel gezellig. Ik heb altijd gezellige gesprekken met de klanten en de collega’s. Er hangt een fijne sfeer in de salon. We zijn laatst als collega’s al een keer samen uit eten geweest om elkaar wat beter te leren kennen. Ik vind het hartstikke leuk dat ik deze kans heb gekregen en hier mag werken’, klinkt het enthousiast.

Afspraak maken?

Wil jij ook je wenkbrauwen laten behandelen door Sanne? Zij is iedere woensdag in de salon te vinden. Maak meteen een afspraak!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

5 tips om je wimperextensions mooi te houden

Van je wimperextensions wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. In deze blog lees je er vijf tips over.

Lees verder

Onopvallende wenkbrauwen? Zo laat je ze stralen!

Ga voor wenkbrauwen die de blikvangers van je gezicht zijn. Ga voor henna brows. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Waarmee laat jij je wenkbrauwen kleuren: met henna of verf?

Weet jij al of je je wenkbrauwen met hennaverf of met wenkbrauwverf wilt laten kleuren? Lees hier over de verschillen.

Lees verder

Trends: de wenkbrauw door de jaren heen

Doe jij mee aan elke modetrend? Vergeet dan ook je wenkbrauw niet. De trend van dit moment is Brow Lamination.

Lees verder

De wimperlift en de mooiste dag van je leven

Met een wimperlift ben jij verzekerd van een oogverblindende oogopslag tijdens je trouwdag (en de weken daarna!).

Lees verder

Ervaringen

Hi Iris, Ik ben heel blij met mijn wenkbrauwen. Heb de ontvangst van jou en behandeling als prettig ervaren. Dus dank je wel en tot over 5 weken!

- Liesbeth

Ik heb vandaag voor het eerst mijn wimpers laten liften en verven. De sfeer in de salon was erg ontspannen en het resultaat is heel erg mooi.

- Simone

Vandaag eerste keer bij jullie geweest. Vond het zeer relaxed, is me heel erg goed bevallen. Heb mijn wimpers laten opvullen en dit ziet er zeer professioneel en netjes uit. Ben super happy. Denk dat ik de juiste keus heb gemaakt door contact met jullie op te nemen. Nu al happy customer!!! 😁😁😁😁

- Danielle

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.