‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

‘Ik vind dit werk uitdagend en lekker afwisselend. Mooi gevormde wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken. Daar kun je alle kanten mee op’, vertelt Sanne van Dop, die het team van Iris Brows & Lashes sinds augustus 2023 is komen versterken. In dit blog vertelt ze wat meer over zichzelf.

wenkbrauwen

Wenkbrauwen

‘Ik was altijd al bezig met make-up, wimpers en wenkbrauwen. Vriendinnen vroegen me altijd of ik hen wilde opmaken, omdat ze vonden dat ik dat zo goed kon’, lacht Sanne. ‘Bij toeval kwam dat Iris ook ter ore. Mijn moeder is masseuse en Iris laat zich regelmatig door haar masseren. Toen Iris een keer terloops opmerkte dat ze het zo druk had en er eigenlijk iemand bij wilde aannemen voor de wenkbrauwbehandelingen, vertelde mijn moeder dat ik de wenkbrauwen van mijn vriendinnen altijd deed en dat ik daar hartstikke goed in ben.’

Voeding en Diëtiek

Zo is het balletje gaan rollen. ‘Ik was net klaar met mijn studie Voeding en Diëtiek, dus een bijbaantje kwam me wel goed uit. Voordat ik met deze hbo-studie begon, heb ik eerst een studie Huidtherapie overwogen. Dat leek me erg interessant, want het hele beautygebeuren heeft me altijd al getrokken. Maar ik was ook veel bezig met voeding en sport, dus daar is de keus uiteindelijk op gevallen. In januari wil ik doorstuderen voor sportdiëtist.’

Opleiding

Sanne: ‘Maar die studie is prima te combineren met mijn werk bij Iris, want dat doe ik maar één dag per week. Iris heeft me in een maand tijd helemaal opgeleid in de behandelingen van en kennis over wenkbrauwen. Elke dinsdagavond werd er een specifieke behandeling uitgelicht en op modellen geoefend, waarna ik de hele woensdag bezig was om het geleerde op modellen in praktijk te brengen.’

Het echte werk

Na een maand was Sanne klaargestoomd voor het ‘echte’ werk. ‘Klanten kunnen bij mij terecht voor classic brows, henna brows, brow lamination en het waxen van hun wenkbrauwen. Verder doe ik er ook nog lashlifts en het verven van wimpers bij. Vooral die afwisseling is zo leuk. Ik krijg heel goede en positieve reacties. Er zijn zelfs al mensen die specifiek bij mij een nieuwe afspraak inboeken, omdat ze mijn stijl mooi vinden’, klinkt het niet zonder trots.

Brow mapping

‘Natuurlijk houd ik me wel helemaal aan de richtlijnen zoals Iris me die geleerd heeft’, haast Sanne zich te zeggen. ‘Voor een perfecte vorm van de wenkbrauwen maak ik gebruik van ‘brow mapping’. Dit is een techniek waarbij je met behulp van een touwtje, dat lijntjes op de huid achterlaat, de gewenste wenkbrauwvormen op iemands gezicht zet. Je vormt daarmee precies de wenkbrauwen die passen bij het gezicht van de klant. Brow mapping zorgt voor een mooi en strak resultaat. Veel stuk mooier en strakker dan wanneer je daar geen gebruik van maakt.’

Waxen

‘Nadat ik de wenkbrauwen zorgvuldig omlijnd heb, wax ik de overige haartjes weg. Door de wax haal je ook al die kleinere haartjes, die je met epileren vaak over het hoofd ziet, weg. Eventuele haartjes die er met de wax niet zijn uitgegaan, haal ik uiteindelijk nog met een pincet weg.’

Fijne sfeer

Sanne heeft het geweldig naar haar zin bij Iris Brows & Lashes. ‘Ja, ik vind het hier heel gezellig. Ik heb altijd gezellige gesprekken met de klanten en de collega’s. Er hangt een fijne sfeer in de salon. We zijn laatst als collega’s al een keer samen uit eten geweest om elkaar wat beter te leren kennen. Ik vind het hartstikke leuk dat ik deze kans heb gekregen en hier mag werken’, klinkt het enthousiast.

Afspraak maken?

Wil jij ook je wenkbrauwen laten behandelen door Sanne? Zij is iedere woensdag in de salon te vinden. Maak meteen een afspraak!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

Ervaringen

Gewenst resultaat voor de eerste keer!

- Nathalie

Geen praatjes maar een eerlijk advies. Fijn.

- Titia

Ik kom nu al ruim een jaar voor de one-by-one wimperextensions bij Iris. Het is elke 3 weken voor mij echt een moment van ontspanning. Of ik nu wil kletsen tijdens de behandeling of gewoon een tukje wil doen, alles is prima. Ik heb er ook zoveel gemak en plezier van, ik zou niet meer zonder willen. Een echte aanrader ❤

- Marije

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.