Wimperextensions: dit moet je weten voordat je eraan begint

Je hebt de duurste mascara’s geprobeerd en al vele wimperkrullers versleten. Maar ondanks al je pogingen lukt het niet om je wimpers mooi vol en krullend te krijgen. Misschien heb je weleens gedacht aan wimperextensions. Deze valse wimpers worden op je eigen wimperrand geplakt, met als resultaat een prachtige oogopslag. De extensions blijven voor langere tijd zitten. Klinkt geweldig, toch? Het is alleen wel belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden voordat je wimperextensions laat zetten. Ik vertel je er graag over!

wimperextensions

Een goede voorbereiding is het halve werk

Allereerst is het belangrijk om te bedenken hoe je wilt dat het resultaat eruit komt te zien. Ga je voor een natuurlijke look, of droom je juist van een extreem opvallende oogopslag? De wimperextensions zijn er in allerlei soorten en maten. Je bepaalt zelf hoe dik, lang en gekruld je wilt dat de wimpers worden. Indien nodig adviseer ik je hierbij. Meestal raad ik aan om voor wimpers te kiezen die qua textuur lijken op je eigen wimpers. Ze zijn net wat langer en voller, maar zorgen nog wel voor een natuurlijk effect.

Geschikt voor jou?

Bedenk ook of jouw ogen en wimpers geschikt zijn voor wimperextensions. Wanneer je last hebt van eczeem, alopecia of een oograndontsteking kun je beter geen extensions laten zetten. Je ogen kunnen daar namelijk nog geïrriteerder van raken. Ook als je in het afgelopen halfjaar een ooglidcorrectie hebt laten doen raad ik het af om wimperextensions te laten zetten. Als je lenzen draagt zijn de extensions helemaal oké, al moet je wel wat voorzichtiger zijn. Herken je je niet in bovenstaande situaties? Dan is de behandeling geschikt voor jou!

Nazorg

Als je je keuze hebt gemaakt en de wimperextensions zijn gezet, wil je natuurlijk dat ze zo lang mogelijk blijven zitten. Het is dan van belang om ze goed te verzorgen. Twee uur na de behandeling is het verstandig om nog even niet aan je wimpers te komen. Omdat de lijmlaag dan nog niet helemaal is uitgehard, kunnen de extensions loslaten als je eraan zit. Na twee uur kun je je wimpers weer aanraken en schoonmaken. Blijf hierbij wel voorzichtig. Trek of pluk niet aan de wimpers, want dan kun je de extensions verliezen.

Iris Brows & Lashes

Je weet nu wat belangrijk is om in gedachten te houden bij het zetten van wimperextensions. Toch kan het nog best spannend zijn en wil je er zeker van zijn dat de betreffende salon betrouwbaar is. Bij Iris Brows & Lashes bespreken we daarom eerst uitgebreid wat jouw wensen zijn. Ik adviseer je, maar uiteindelijk bepalen we samen hoe eindresultaat eruit moet zien. Tijdens dit gesprek vertel ik ook uitgebreid hoe de behandeling werkt, zodat je weet waar je aan toe bent. Benieuwd? Aarzel niet om contact op te nemen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

5 tips voor het creëren van sterke wimpers

Met de juiste zorg en aandacht creëer jij sterke wimpers. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan hier onze 5 tips.

Lees verder

De functie van je wenkbrauwen en wimpers

De esthetische kant van onze wenkbrauwen en wimpers is belangrijk, maar ze hebben ook nog een andere functie. Lees snel verder.

Lees verder

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Ervaringen

Met een hele mooie lashlift huiswaarts gegaan. Je wimpers worden heel mooi en goed gelift en geverfd. Van het resultaat kun je heel lang genieten! Ik vind het echt een uitkomst en ben altijd heel erg tevreden, ook vind ik het altijd gezellig in de salon.

- Sofie

Ik ben superblij met het resultaat en de service. Was best gespannen om voor de eerste keer mijn wenkbrauwen te laten doen, maar ze zijn echt supermooi geworden!

- Iris

Vaste klant bij Iris. Geen verbeterpunten. Erg tevreden. Iris kijkt en denkt ook altijd mee voor eventuele veranderingen in model, maat of tijd van de afspraak. Allemaal toppertjes!

- Lequeen

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.