Wimperextensions: dit moet je weten voordat je eraan begint

Je hebt de duurste mascara’s geprobeerd en al vele wimperkrullers versleten. Maar ondanks al je pogingen lukt het niet om je wimpers mooi vol en krullend te krijgen. Misschien heb je weleens gedacht aan wimperextensions. Deze valse wimpers worden op je eigen wimperrand geplakt, met als resultaat een prachtige oogopslag. De extensions blijven voor langere tijd zitten. Klinkt geweldig, toch? Het is alleen wel belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden voordat je wimperextensions laat zetten. Ik vertel je er graag over!

wimperextensions

Een goede voorbereiding is het halve werk

Allereerst is het belangrijk om te bedenken hoe je wilt dat het resultaat eruit komt te zien. Ga je voor een natuurlijke look, of droom je juist van een extreem opvallende oogopslag? De wimperextensions zijn er in allerlei soorten en maten. Je bepaalt zelf hoe dik, lang en gekruld je wilt dat de wimpers worden. Indien nodig adviseer ik je hierbij. Meestal raad ik aan om voor wimpers te kiezen die qua textuur lijken op je eigen wimpers. Ze zijn net wat langer en voller, maar zorgen nog wel voor een natuurlijk effect.

Geschikt voor jou?

Bedenk ook of jouw ogen en wimpers geschikt zijn voor wimperextensions. Wanneer je last hebt van eczeem, alopecia of een oograndontsteking kun je beter geen extensions laten zetten. Je ogen kunnen daar namelijk nog geïrriteerder van raken. Ook als je in het afgelopen halfjaar een ooglidcorrectie hebt laten doen raad ik het af om wimperextensions te laten zetten. Als je lenzen draagt zijn de extensions helemaal oké, al moet je wel wat voorzichtiger zijn. Herken je je niet in bovenstaande situaties? Dan is de behandeling geschikt voor jou!

Nazorg

Als je je keuze hebt gemaakt en de wimperextensions zijn gezet, wil je natuurlijk dat ze zo lang mogelijk blijven zitten. Het is dan van belang om ze goed te verzorgen. Twee uur na de behandeling is het verstandig om nog even niet aan je wimpers te komen. Omdat de lijmlaag dan nog niet helemaal is uitgehard, kunnen de extensions loslaten als je eraan zit. Na twee uur kun je je wimpers weer aanraken en schoonmaken. Blijf hierbij wel voorzichtig. Trek of pluk niet aan de wimpers, want dan kun je de extensions verliezen.

Iris Brows & Lashes

Je weet nu wat belangrijk is om in gedachten te houden bij het zetten van wimperextensions. Toch kan het nog best spannend zijn en wil je er zeker van zijn dat de betreffende salon betrouwbaar is. Bij Iris Brows & Lashes bespreken we daarom eerst uitgebreid wat jouw wensen zijn. Ik adviseer je, maar uiteindelijk bepalen we samen hoe eindresultaat eruit moet zien. Tijdens dit gesprek vertel ik ook uitgebreid hoe de behandeling werkt, zodat je weet waar je aan toe bent. Benieuwd? Aarzel niet om contact op te nemen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

5 tips om je wimperextensions mooi te houden

Van je wimperextensions wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. In deze blog lees je er vijf tips over.

Lees verder

Ervaringen

Prettige en rustige sfeer, en met mooie wenkbrauwen naar huis 🙂

- Johanna

Helemaal blij met mijn prachtige henna wenkbrauwen! Dank!

- Judith

Altijd een feestje!

- Fransje

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.