Wimperlift: de feiten en fabels op een rij

Hangen jouw wimpers als een soort gordijntje voor je ogen? Dan is het iedere ochtend vast een hele klus om ze krullend te krijgen. Eerst pak je de wimperkruller erbij, om de haartjes voorzichtig omhoog te liften. Als dat is gelukt, breng je je beste mascara aan om een open blik te creëren. Maar als je een paar uur later in de spiegel kijkt, zijn je wimpers alweer flink naar beneden gezakt. Herkenbaar? Dan is de wimperlift wellicht wat voor jou. Voordat je hiervoor kiest, wil je natuurlijk wel weten waar je aan begint. Daarom in dit blog: de belangrijkste feiten én fabels over de wimperlift!

wimperlift

Fabel: een wimperlift is hetzelfde als wimperextensions

Over de verschillende soorten wimperbehandelingen wordt vaak gedacht dat het één pot nat is. Dat is niet waar! Bij wimperextensions worden extra wimpers op je eigen wimpers geplakt. Een wimperlift zorgt er juist voor dat je natuurlijke wimpers een andere vorm aannemen. Er worden vloeistoffen aangebracht die ervoor zorgen dat je wimpers omhoog krullen en langer lijken. Dag, gordijntje en hallo, open blik!

Feit: je kunt beter geen make-up dragen op de behandeldag

Het is inderdaad waar dat je beter geen oogmake-up of kunstwimpers kunt dragen op de dag van de behandeling. Een schone huid en schone wimpers zorgen ervoor dat de vloeistoffen optimaal kunnen inwerken. Wil je een optimaal resultaat, zorg er dan voor dat je make-uploos in de praktijk verschijnt. Dat scheelt je weer wat tijd in de ochtend!

Fabel: je kunt een wimperkruller gebruiken na de behandeling

Dat je je wimpers nog steeds kunt krullen na de wimperlift behandeling, is een fabel. Door een wimperkruller te gebruiken, is de kans namelijk groter dat je wimpers afbreken. Bovendien is het helemaal niet nodig, want je bent immers al verzekerd van wimpers die mooi gekruld zijn.

Feit: er zijn herhaalbehandelingen nodig om het resultaat te behouden

Wil je je mooie look behouden, dan is het inderdaad aan te raden om de behandeling iedere vier tot zes weken te herhalen. Eventueel kun je ervoor kiezen om tijdens de behandeling je wimpers ook te laten verven. Dat kan bijvoorbeeld fijn zijn als je van jezelf blonde wimpers hebt. Een donker kleurtje geeft dan nét een wat opvallendere look.

Iris Brows & Lashes

Je weet nu wat meer over wat wel en niet waar is wat betreft de wimperlift. Ben je benieuwd, of heb je nog meer vragen? Neem dan gerust contact op. Bij Iris Brows & Lashes bespreken we van tevoren altijd samen wat jouw wensen zijn en welke behandeling daar het beste bij past. Op die manier weet je zeker dat je blij kunt zijn met het eindresultaat. Hopelijk tot snel!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

5 tips om je wimperextensions mooi te houden

Van je wimperextensions wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. In deze blog lees je er vijf tips over.

Lees verder

Onopvallende wenkbrauwen? Zo laat je ze stralen!

Ga voor wenkbrauwen die de blikvangers van je gezicht zijn. Ga voor henna brows. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Waarmee laat jij je wenkbrauwen kleuren: met henna of verf?

Weet jij al of je je wenkbrauwen met hennaverf of met wenkbrauwverf wilt laten kleuren? Lees hier over de verschillen.

Lees verder

Trends: de wenkbrauw door de jaren heen

Doe jij mee aan elke modetrend? Vergeet dan ook je wenkbrauw niet. De trend van dit moment is Brow Lamination.

Lees verder

Ervaringen

Hi Iris, Ik ben heel blij met mijn wenkbrauwen. Heb de ontvangst van jou en behandeling als prettig ervaren. Dus dank je wel en tot over 5 weken!

- Liesbeth

Ik heb vandaag voor het eerst mijn wimpers laten liften en verven. De sfeer in de salon was erg ontspannen en het resultaat is heel erg mooi.

- Simone

Vandaag eerste keer bij jullie geweest. Vond het zeer relaxed, is me heel erg goed bevallen. Heb mijn wimpers laten opvullen en dit ziet er zeer professioneel en netjes uit. Ben super happy. Denk dat ik de juiste keus heb gemaakt door contact met jullie op te nemen. Nu al happy customer!!! 😁😁😁😁

- Danielle

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.