Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Dat kleding en kapsels trendgevoelig zijn, behoeft natuurlijk geen uitleg. Maar wist je dat de look van onze wimpers ook aan verandering onderhevig is? Natuurlijk niet zo opvallend als die van het modebeeld, maar toch zien we wel een duidelijke verschuiving in waaraan onze lashes de afgelopen decennia ‘moesten’ voldoen.

wimpers

Zwoele en sexy oogopslag van de jaren 50 en 60

Wie herinnert zich de zwoele en sexy oogopslag van Marilyn Monroe uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw niet? Deze werd onder meer bereikt door haar dramatische, opvallende wimpers. Deze werden met een wimperkrultang in de krul gebracht – want dat was op dat moment helemaal dé trend – en aangezet met vele lagen mascara.

Seventies: natuurlijke look

In de jaren 70 was het beeld het tegenovergestelde: men ging liever voor de natuurlijke look. Lange en zwaar aangezette wimpers bepaalden niet langer het modebeeld, maar de nadruk werd gelegd op het benadrukken van de ogen op een zachtere manier. Bijvoorbeeld door het gebruik van transparante mascara!

Valse wimpers en veel mascara in de 80’s

Tien jaar later zette zich opnieuw een opvallende verandering door. De jaren 80 kenmerkten zich door overdaad en extravagante make-up: valse wimpers en veel mascara. Geen ‘less is more’ maar lekker ‘over the top’.

De 90’s: oude tijden herleven

Net als in het modebeeld zien we qua wimpertrends oude tijden ook regelmatig herleven. De 90’s vertoonden met hun natuurlijke uitstraling dan ook veel overeenkomsten met de 70’s. Valse wimpers waren not done, maar in plaats daarvan verlegde de focus zich wel op het verlengen en krullen van de eigen wimpers. De grote make-upmerken speelden daar handig op in met mascaraformules die wimpers meer volume en lengte gaven, zonder daarbij het natuurlijke effect teniet te doen.

Wimpers in glamourlook

Een nieuw millennium brak aan met een wimpertrend die zich kenmerkte door een glamourlook. Lashes waren dikker en voller dan ooit te voren. Wimperextensions – het liefst met veel volume en lengte – deden hun intrede voor een dramatische look.

Trend anno nu

Anno nu is lang en vol de trend. Met een wimperlift kun je je natuurlijke lashes langer laten lijken. Ga je liever voor een vollere omlijsting van je ogen? Denk dan eens na over onze wimperextensions. Bij onze One by one wimperextensions wordt per ooghaartje één extension aangebracht, in tegenstelling tot onze Russian volume wimperextensions waarbij meerdere extensions op één natuurlijke wimper worden aangebracht. Bij beide methodes kan gekozen worden uit verschillende soorten dikte, volume, lengte en krul. Voor een natuurlijke of juist heel opvallende look.

Contact

Wat is jouw favoriete trend? Wat kunnen wij voor jouw lashes doen, zodat je ook die mooie oogopslag krijgt die jij graag wilt? Neem gerust eens contact op, zodat we je meer kunnen vertellen over onze behandelingen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

5 tips voor het creëren van sterke wimpers

Met de juiste zorg en aandacht creëer jij sterke wimpers. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan hier onze 5 tips.

Lees verder

De functie van je wenkbrauwen en wimpers

De esthetische kant van onze wenkbrauwen en wimpers is belangrijk, maar ze hebben ook nog een andere functie. Lees snel verder.

Lees verder

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Ervaringen

Met een hele mooie lashlift huiswaarts gegaan. Je wimpers worden heel mooi en goed gelift en geverfd. Van het resultaat kun je heel lang genieten! Ik vind het echt een uitkomst en ben altijd heel erg tevreden, ook vind ik het altijd gezellig in de salon.

- Sofie

Ik ben superblij met het resultaat en de service. Was best gespannen om voor de eerste keer mijn wenkbrauwen te laten doen, maar ze zijn echt supermooi geworden!

- Iris

Vaste klant bij Iris. Geen verbeterpunten. Erg tevreden. Iris kijkt en denkt ook altijd mee voor eventuele veranderingen in model, maat of tijd van de afspraak. Allemaal toppertjes!

- Lequeen

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.