Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Dat kleding en kapsels trendgevoelig zijn, behoeft natuurlijk geen uitleg. Maar wist je dat de look van onze wimpers ook aan verandering onderhevig is? Natuurlijk niet zo opvallend als die van het modebeeld, maar toch zien we wel een duidelijke verschuiving in waaraan onze lashes de afgelopen decennia ‘moesten’ voldoen.

wimpers

Zwoele en sexy oogopslag van de jaren 50 en 60

Wie herinnert zich de zwoele en sexy oogopslag van Marilyn Monroe uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw niet? Deze werd onder meer bereikt door haar dramatische, opvallende wimpers. Deze werden met een wimperkrultang in de krul gebracht – want dat was op dat moment helemaal dé trend – en aangezet met vele lagen mascara.

Seventies: natuurlijke look

In de jaren 70 was het beeld het tegenovergestelde: men ging liever voor de natuurlijke look. Lange en zwaar aangezette wimpers bepaalden niet langer het modebeeld, maar de nadruk werd gelegd op het benadrukken van de ogen op een zachtere manier. Bijvoorbeeld door het gebruik van transparante mascara!

Valse wimpers en veel mascara in de 80’s

Tien jaar later zette zich opnieuw een opvallende verandering door. De jaren 80 kenmerkten zich door overdaad en extravagante make-up: valse wimpers en veel mascara. Geen ‘less is more’ maar lekker ‘over the top’.

De 90’s: oude tijden herleven

Net als in het modebeeld zien we qua wimpertrends oude tijden ook regelmatig herleven. De 90’s vertoonden met hun natuurlijke uitstraling dan ook veel overeenkomsten met de 70’s. Valse wimpers waren not done, maar in plaats daarvan verlegde de focus zich wel op het verlengen en krullen van de eigen wimpers. De grote make-upmerken speelden daar handig op in met mascaraformules die wimpers meer volume en lengte gaven, zonder daarbij het natuurlijke effect teniet te doen.

Wimpers in glamourlook

Een nieuw millennium brak aan met een wimpertrend die zich kenmerkte door een glamourlook. Lashes waren dikker en voller dan ooit te voren. Wimperextensions – het liefst met veel volume en lengte – deden hun intrede voor een dramatische look.

Trend anno nu

Anno nu is lang en vol de trend. Met een wimperlift kun je je natuurlijke lashes langer laten lijken. Ga je liever voor een vollere omlijsting van je ogen? Denk dan eens na over onze wimperextensions. Bij onze One by one wimperextensions wordt per ooghaartje één extension aangebracht, in tegenstelling tot onze Russian volume wimperextensions waarbij meerdere extensions op één natuurlijke wimper worden aangebracht. Bij beide methodes kan gekozen worden uit verschillende soorten dikte, volume, lengte en krul. Voor een natuurlijke of juist heel opvallende look.

Contact

Wat is jouw favoriete trend? Wat kunnen wij voor jouw lashes doen, zodat je ook die mooie oogopslag krijgt die jij graag wilt? Neem gerust eens contact op, zodat we je meer kunnen vertellen over onze behandelingen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

5 tips om je wimperextensions mooi te houden

Van je wimperextensions wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. In deze blog lees je er vijf tips over.

Lees verder

Onopvallende wenkbrauwen? Zo laat je ze stralen!

Ga voor wenkbrauwen die de blikvangers van je gezicht zijn. Ga voor henna brows. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Ervaringen

Prettige en rustige sfeer, en met mooie wenkbrauwen naar huis 🙂

- Johanna

Helemaal blij met mijn prachtige henna wenkbrauwen! Dank!

- Judith

Altijd een feestje!

- Fransje

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.