Zo houd je je wenkbrauwen mooi gedurende de dag

Je hebt zojuist flink wat tijd voor de spiegel gestaan. Je oog- en huidmake-up is gedaan. De haartjes van je wenkbrauwen breng je tot in de perfectie in model met een wenkbrauwborstel, wenkbrauwpotlood of gel. Vandaag wordt een goede dag. In de middag merk je snel op dat je wenkbrauwen lang niet zo mooi zitten als in de ochtend… Hoe houd je wenkbrauwen de hele dag in model?

Gebruik long-lasting make-up

Wanneer je bij de drogist bent, kies dan voor een wenkbrauwproduct die long-lasting is. Dit wil zeggen dat het product wordt aanbevolen om het feit dat het lang blijft zitten. Ook kun je kijken naar waterproof cosmetica. Zo overleef je de gemiddelde Nederlandse hoosbuien met gemak! Tip: kies wel voor een geschikte make-upreiniger. Waterproof make-up moet vaak verwijderd worden met een reiniger op oliebasis. Je voorkomt dat je flink moet boenen om het eraf te krijgen, en daardoor de wenkbrauwhaartjes beschadigt.

Zorg voor meer definitie

Soms helpt het om de wenkbrauwen iets meer te definiëren. De wenkbrauwen lijken optisch beter in model te zitten. Het kan ervoor zorgen dat de wenkbrauwen er gedurende de dag netter uitzien! Manieren om de wenkbrauwen mooi te vormen, zijn als volgt.

  1. Trek zorgvuldig een lijntje met concealer onder de wenkbrauw (het wenkbrauwbot). Volg hierbij de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen.
  2. Neem voor een strakker effect het stuk boven de wenkbrauw ook mee.
  3. Vermeng de concealer goed met de huid(make-up). Gebruik een concealerkwast voor een nauwkeurig resultaat.
  4. Breng wat highlighter aan op het wenkbrauwbot. Hierdoor komt je natuurlijke botstructuur mooi naar voren.

Vervang de gel door zeep

Je leest het goed: zeep. Niet om de handen mee te wassen, maar om de wenkbrauwhaartjes mee in model te brengen. Als wenkbrauwgel niet goed genoeg voor jou werkt, kun je overwegen wenkbrauwzeep in huis te halen. Het zeepje is dit jaar een wenkbrauwtrend geworden en staat er om bekend de wenkbrauwen goed op hun plek te zetten (letterlijk). Met een vochtig borsteltje breng je de wenkbrauwzeep aan. Je borstelt de haartjes naar boven en vormt het vanuit daar naar voorkeur.

Kies voor een behandeling

Werken de genoemde tips niet? Of ga je liever voor een wenkbrauwlook die gegarandeerd de hele dag goed zit? Iris van Iris Brows & Lashes: ‘Er zijn veel behandelingen die zorgen voor mooi gevormde wenkbrauwen. Bij mij in de salon bieden we bijvoorbeeld brow lamination en henna brows aan. Dit zorgt voor langdurig goed zittende wenkbrauwen.’

Henna brows door Iris

‘Word jij blij van make-up die de hele dag mooi zit? Hopelijk kan ik je daarbij helpen! Misschien is henna brows iets voor jou. Henna brows is een behandeling waarbij met een passende tint henna de wenkbrauw wordt geverfd. Vervolgens worden overtollige haartjes weggewaxt en geëpileerd. Het resultaat: mooie, volle wenkbrauwen waar je verder niets aan hoeft te doen! Ik help je graag door samen te kijken naar je wens, en te adviseren over de beste aanpak.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

De functie van je wenkbrauwen en wimpers

De esthetische kant van onze wenkbrauwen en wimpers is belangrijk, maar ze hebben ook nog een andere functie. Lees snel verder.

Lees verder

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Ervaringen

Ik voelde mij op mijn gemak, Iris voelde mijn wensen goed aan en de kleur die ze heeft gebruikt bij mijn henna brows is top! Heel tevreden over het eindresultaat.

- Dominique

Altijd leuk, kwalitatief goed en zeer professioneel!

- Leticia

Ik heb alleen mijn wenkbrauwen laten verven. Het was snel klaar maar een mooi resultaat. Gelijk een vervolgafspraak gemaakt voor verven en waxen.

- Elfried

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.