Zo houd je je wenkbrauwen mooi gedurende de dag

Je hebt zojuist flink wat tijd voor de spiegel gestaan. Je oog- en huidmake-up is gedaan. De haartjes van je wenkbrauwen breng je tot in de perfectie in model met een wenkbrauwborstel, wenkbrauwpotlood of gel. Vandaag wordt een goede dag. In de middag merk je snel op dat je wenkbrauwen lang niet zo mooi zitten als in de ochtend… Hoe houd je wenkbrauwen de hele dag in model?

Gebruik long-lasting make-up

Wanneer je bij de drogist bent, kies dan voor een wenkbrauwproduct die long-lasting is. Dit wil zeggen dat het product wordt aanbevolen om het feit dat het lang blijft zitten. Ook kun je kijken naar waterproof cosmetica. Zo overleef je de gemiddelde Nederlandse hoosbuien met gemak! Tip: kies wel voor een geschikte make-upreiniger. Waterproof make-up moet vaak verwijderd worden met een reiniger op oliebasis. Je voorkomt dat je flink moet boenen om het eraf te krijgen, en daardoor de wenkbrauwhaartjes beschadigt.

Zorg voor meer definitie

Soms helpt het om de wenkbrauwen iets meer te definiëren. De wenkbrauwen lijken optisch beter in model te zitten. Het kan ervoor zorgen dat de wenkbrauwen er gedurende de dag netter uitzien! Manieren om de wenkbrauwen mooi te vormen, zijn als volgt.

  1. Trek zorgvuldig een lijntje met concealer onder de wenkbrauw (het wenkbrauwbot). Volg hierbij de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen.
  2. Neem voor een strakker effect het stuk boven de wenkbrauw ook mee.
  3. Vermeng de concealer goed met de huid(make-up). Gebruik een concealerkwast voor een nauwkeurig resultaat.
  4. Breng wat highlighter aan op het wenkbrauwbot. Hierdoor komt je natuurlijke botstructuur mooi naar voren.

Vervang de gel door zeep

Je leest het goed: zeep. Niet om de handen mee te wassen, maar om de wenkbrauwhaartjes mee in model te brengen. Als wenkbrauwgel niet goed genoeg voor jou werkt, kun je overwegen wenkbrauwzeep in huis te halen. Het zeepje is dit jaar een wenkbrauwtrend geworden en staat er om bekend de wenkbrauwen goed op hun plek te zetten (letterlijk). Met een vochtig borsteltje breng je de wenkbrauwzeep aan. Je borstelt de haartjes naar boven en vormt het vanuit daar naar voorkeur.

Kies voor een behandeling

Werken de genoemde tips niet? Of ga je liever voor een wenkbrauwlook die gegarandeerd de hele dag goed zit? Iris van Iris Brows & Lashes: ‘Er zijn veel behandelingen die zorgen voor mooi gevormde wenkbrauwen. Bij mij in de salon bieden we bijvoorbeeld brow lamination en henna brows aan. Dit zorgt voor langdurig goed zittende wenkbrauwen.’

Henna brows door Iris

‘Word jij blij van make-up die de hele dag mooi zit? Hopelijk kan ik je daarbij helpen! Misschien is henna brows iets voor jou. Henna brows is een behandeling waarbij met een passende tint henna de wenkbrauw wordt geverfd. Vervolgens worden overtollige haartjes weggewaxt en geëpileerd. Het resultaat: mooie, volle wenkbrauwen waar je verder niets aan hoeft te doen! Ik help je graag door samen te kijken naar je wens, en te adviseren over de beste aanpak.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een sprekende blik met Russian Volume-extensions!

Lange, donkere wimpers creëren? Dat is mogelijk met de Russian Volume-extensions! Lees hier meer.

Lees verder

Wimperextensions: dit moet je weten voordat je eraan begint

Wil je wimperextensions laten zetten? Lees hier alles wat je erover moet weten voordat je daaraan begint!

Lees verder

Verzorging na een wimperlift? Let op deze fouten!

Een wimperlift wil je zo lang mogelijk mooi houden. Om hiervoor te zorgen, vermijd deze fouten! Lees hier meer.

Lees verder

One by one wimperextensions: zo ziet de behandeling eruit

Wil je misschien one by one wimperextensions laten zetten? Lees hier hoe de behandeling eruitziet!

Lees verder

Wimperextensions: alle voordelen op een rijtje!

Altijd een sprekende blik en stralende oogopslag? Het kan met wimperextensions. Lees hier over alle voordelen!

Lees verder

5 wenkbrauwtrends: welke trend past bij jou?

Getekend, dun, vol. De wenkbrauwtrends vliegen je om de oren. Bij het vinden van je schoolfoto uit de derde klas, schrik je je dood.

Lees verder

Een natuurlijke look met een wimperlift

Tracey verhuisde enkele jaren geleden van Amsterdam naar Alphen aan Den Rijn. Dat betekende dat ze op zoek moest naar een nieuwe wimperstyliste.

Lees verder

’Mijn wimperextensions waren een wereld van verschil!’

‘Ik heb heel felle blauwe ogen, en mijn ogen kwamen door de wimperextensions heel mooi uit.’ Lees hier meer!

Lees verder

Even voorstellen: wimperstyliste Debby

Wist je dat bepaalde producten een negatieve werking hebben op wimperextentions?

Lees verder

Ervaringen

Ik ben echt enorm tevreden! Mijn wimpers zijn prachtig gelift en voorzien van een laagje zwarte verf. De ontvangst was heel hartelijk en tijdens de behandeling was het gezellig. Voor herhaling vatbaar!

- Sofie

Super blij met mijn wenkbrauwen.

- Evelien

Heb nog nooit zulke mooie wenkbrauwen gehad ( harsen/ verven) Iris is mega goed in haar werk. Werkt nauwkeurig en is fijn gezelschap op bij in de stoel te liggen. Iris dankjewel ! Ik kom zeker terug. Groetjes Joyce

- Joyce

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.