7 tips voor oogverblindende wimpers

Lange en volle wimpers zijn aantrekkelijk. Waarom? Ze laten je ogen breder en meer open lijken, waardoor deze meer opvallen. Niet voor niets wordt er gesproken over een verblindende oogopslag. Mooie, lange ooghaartjes doen dus beslist iets met je uitstraling. Die wordt meteen meer uitgesproken. Daarom speciaal voor jou 7 tips voor zo’n uitgesproken uitstraling.

wimpers

Tip 1: de juiste verzorging voor mooie wimpers

Het is misschien een inkoppertje, maar mooie en gezonde wimpers beginnen met een goede verzorging. Er zijn natuurlijk allerlei huismiddeltjes, zoals amandelolie, olijfolie of vaseline, waarvan beweerd wordt dat ze goed voor je ooghaartjes zijn. Maar als je ze écht de juiste voeding en verzorging wilt geven, kun je beter een goed wimperserum aanschaffen waarin glycerine en hyaluronzuur verwerkt zijn.

Tip 2: een goede mascara

Behalve dat een mascara je wimpers het gewenste kleurtje kan geven, kan het de omlijsting van je ogen ook meer volume geven, langer laten lijken of meer laten krullen. Gebruik bij voorkeur geen waterproof mascara, maar stap liever over op een waterresistant variant. Het nadeel van waterproof mascara is namelijk dat het lastig te verwijderen is. Je zult meer moeten wrijven, waardoor wimperhaartjes sneller loslaten.

Tip 3: let op je voeding

Behalve dat je vanaf de buitenkant goed voor je wimpers kunt zorgen, kun je dat ook van binnenuit doen met je levensstijl en voeding. Naast het vermijden van stress en het zorgen voor genoeg beweging in de buitenlucht, is het ook belangrijk dat je voldoende van de juiste vitamines binnenkrijgt: vitamine B zorgt voor versteviging, vitamine C is belangrijk bij de aanmaak van collageen en het voorkomt haaruitval en vitamine H laat je ooghaartjes sneller groeien. Daarnaast spelen ook ijzer en magnesium een rol om je wimpers sterk en gezond te houden.

Tip 4: wimperlift

Ben je op zich tevreden over je eigen wimpers, maar wil je ze toch meer laten opvallen? Overweeg dan eens een wimperlift. Hierbij worden je wimperhaartjes met een speciale lijm op siliconen pads vastgezet die op je bovenste oogleden zijn aangebracht. Een daarna aangebrachte vloeistof zorgt ervoor dat de haartjes de vorm van deze pads aannemen. Na zo’n behandeling lijken je ooghaartjes langer, zijn ze gelift en is je blik meer open.

Tip 5: plakwimpers

Plak- of kunstwimpers zijn handig als je eens wilt uitproberen hoe onweerstaanbaar je oogopslag is met zo’n prachtige omlijsting. Je kunt er snel je wimperlook mee veranderen, maar je moet ze er wel weer afhalen voordat je gaat slapen. Het vergt wel de nodig oefening om ze goed te plakken. Als ze niet goed zijn aangebracht, is de kans groot dat ze (deels) loslaten. Als deze look je echt bevalt, zou je ook wimperextensions kunnen overwegen.

Tip 6: wimperextensions

Wimperextensions worden door middel van een speciale lijm, haartje voor haartje, aan je eigen wimperhaartjes bevestigd. En dus niet, zoals bij plakwimpers, op je huid of op de wimperrand. Ze zijn er in verschillende diktes, lengtes en krul. Bij de one-by-onemethode wordt niet meer dan één extension per wimperhaartje aangebracht. Wil je een vollere look, dan zijn Russian Volume Wimperextensions meer iets voor jou, want bij deze techniek worden meerdere extensions per eigen wimperhaartje aangebracht.

Tip 7: contact met de specialist

Wil jij ook die uitgesproken uitstraling? Neem dan eens contact op met ons. Iris Brows & Lashes is namelijk gespecialiseerd in behandelingen van wimpers én wenkbrauwen. We kunnen je adviseren over de verzorging en je informatie geven over de wimperlift en wimperextensions. Want jij wilt toch ook die oogverblindende oogopslag?

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

5 tips om je wimperextensions mooi te houden

Van je wimperextensions wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. In deze blog lees je er vijf tips over.

Lees verder

Onopvallende wenkbrauwen? Zo laat je ze stralen!

Ga voor wenkbrauwen die de blikvangers van je gezicht zijn. Ga voor henna brows. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Waarmee laat jij je wenkbrauwen kleuren: met henna of verf?

Weet jij al of je je wenkbrauwen met hennaverf of met wenkbrauwverf wilt laten kleuren? Lees hier over de verschillen.

Lees verder

Trends: de wenkbrauw door de jaren heen

Doe jij mee aan elke modetrend? Vergeet dan ook je wenkbrauw niet. De trend van dit moment is Brow Lamination.

Lees verder

De wimperlift en de mooiste dag van je leven

Met een wimperlift ben jij verzekerd van een oogverblindende oogopslag tijdens je trouwdag (en de weken daarna!).

Lees verder

Tijd besparen in de ochtend: zo doe je dat!

Kom jij ook altijd tijd te kort in de ochtend? Lees hier hoe het kan: tijd besparen en er toch elke dag verzorgd uitzien!

Lees verder

Ervaringen

Vriendelijk, secuur, goede prijs en top kwaliteit!

- Anne

Uitgebreide behandeling om je wenkbrauwen er weer tiptop uit te laten zien! Zeker een aanrader!

- Bianca

Vandaag voor het eerst een wimperlift gehad en mijn wenkbrauwen laten harsen en verven. Superblij met het eindresultaat en heb direct een nieuwe afspraak geboekt.

- Danielle

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.