7 tips voor oogverblindende wimpers

Lange en volle wimpers zijn aantrekkelijk. Waarom? Ze laten je ogen breder en meer open lijken, waardoor deze meer opvallen. Niet voor niets wordt er gesproken over een verblindende oogopslag. Mooie, lange ooghaartjes doen dus beslist iets met je uitstraling. Die wordt meteen meer uitgesproken. Daarom speciaal voor jou 7 tips voor zo’n uitgesproken uitstraling.

wimpers

Tip 1: de juiste verzorging voor mooie wimpers

Het is misschien een inkoppertje, maar mooie en gezonde wimpers beginnen met een goede verzorging. Er zijn natuurlijk allerlei huismiddeltjes, zoals amandelolie, olijfolie of vaseline, waarvan beweerd wordt dat ze goed voor je ooghaartjes zijn. Maar als je ze écht de juiste voeding en verzorging wilt geven, kun je beter een goed wimperserum aanschaffen waarin glycerine en hyaluronzuur verwerkt zijn.

Tip 2: een goede mascara

Behalve dat een mascara je wimpers het gewenste kleurtje kan geven, kan het de omlijsting van je ogen ook meer volume geven, langer laten lijken of meer laten krullen. Gebruik bij voorkeur geen waterproof mascara, maar stap liever over op een waterresistant variant. Het nadeel van waterproof mascara is namelijk dat het lastig te verwijderen is. Je zult meer moeten wrijven, waardoor wimperhaartjes sneller loslaten.

Tip 3: let op je voeding

Behalve dat je vanaf de buitenkant goed voor je wimpers kunt zorgen, kun je dat ook van binnenuit doen met je levensstijl en voeding. Naast het vermijden van stress en het zorgen voor genoeg beweging in de buitenlucht, is het ook belangrijk dat je voldoende van de juiste vitamines binnenkrijgt: vitamine B zorgt voor versteviging, vitamine C is belangrijk bij de aanmaak van collageen en het voorkomt haaruitval en vitamine H laat je ooghaartjes sneller groeien. Daarnaast spelen ook ijzer en magnesium een rol om je wimpers sterk en gezond te houden.

Tip 4: wimperlift

Ben je op zich tevreden over je eigen wimpers, maar wil je ze toch meer laten opvallen? Overweeg dan eens een wimperlift. Hierbij worden je wimperhaartjes met een speciale lijm op siliconen pads vastgezet die op je bovenste oogleden zijn aangebracht. Een daarna aangebrachte vloeistof zorgt ervoor dat de haartjes de vorm van deze pads aannemen. Na zo’n behandeling lijken je ooghaartjes langer, zijn ze gelift en is je blik meer open.

Tip 5: plakwimpers

Plak- of kunstwimpers zijn handig als je eens wilt uitproberen hoe onweerstaanbaar je oogopslag is met zo’n prachtige omlijsting. Je kunt er snel je wimperlook mee veranderen, maar je moet ze er wel weer afhalen voordat je gaat slapen. Het vergt wel de nodig oefening om ze goed te plakken. Als ze niet goed zijn aangebracht, is de kans groot dat ze (deels) loslaten. Als deze look je echt bevalt, zou je ook wimperextensions kunnen overwegen.

Tip 6: wimperextensions

Wimperextensions worden door middel van een speciale lijm, haartje voor haartje, aan je eigen wimperhaartjes bevestigd. En dus niet, zoals bij plakwimpers, op je huid of op de wimperrand. Ze zijn er in verschillende diktes, lengtes en krul. Bij de one-by-onemethode wordt niet meer dan één extension per wimperhaartje aangebracht. Wil je een vollere look, dan zijn Russian Volume Wimperextensions meer iets voor jou, want bij deze techniek worden meerdere extensions per eigen wimperhaartje aangebracht.

Tip 7: contact met de specialist

Wil jij ook die uitgesproken uitstraling? Neem dan eens contact op met ons. Iris Brows & Lashes is namelijk gespecialiseerd in behandelingen van wimpers én wenkbrauwen. We kunnen je adviseren over de verzorging en je informatie geven over de wimperlift en wimperextensions. Want jij wilt toch ook die oogverblindende oogopslag?

Deel dit bericht op:

Lees ook

5 tips voor het creëren van sterke wimpers

Met de juiste zorg en aandacht creëer jij sterke wimpers. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan hier onze 5 tips.

Lees verder

De functie van je wenkbrauwen en wimpers

De esthetische kant van onze wenkbrauwen en wimpers is belangrijk, maar ze hebben ook nog een andere functie. Lees snel verder.

Lees verder

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Ervaringen

Met een hele mooie lashlift huiswaarts gegaan. Je wimpers worden heel mooi en goed gelift en geverfd. Van het resultaat kun je heel lang genieten! Ik vind het echt een uitkomst en ben altijd heel erg tevreden, ook vind ik het altijd gezellig in de salon.

- Sofie

Ik ben superblij met het resultaat en de service. Was best gespannen om voor de eerste keer mijn wenkbrauwen te laten doen, maar ze zijn echt supermooi geworden!

- Iris

Vaste klant bij Iris. Geen verbeterpunten. Erg tevreden. Iris kijkt en denkt ook altijd mee voor eventuele veranderingen in model, maat of tijd van de afspraak. Allemaal toppertjes!

- Lequeen

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.