Dit wist je nog niet over brow lamination

Heb je weleens van ‘brow lamination’ gehoord? Letterlijk zou je het kunnen vertalen als ‘wenkbrauw lamineren’. Tegenwoordig kennen we het lamineren vooral van een manier om een foto of vel papier van een plastic laagje te voorzien. Gebeurt dat dan ook met je wenkbrauwen?! Nee, maar het is wel een opkomende trend in de wereld van wenkbrauwverzorging om die haartjes boven je ogen een strakke en gestylde look te geven.

brow-lamination

Getemde wenkies

Eigenlijk zou je kunnen stellen dat brow lamination een behandeling is die je wenkbrauwen ‘temt’. Dus heb jij van die weerbarstige wenkbrauwharen die alle kanten opgroeien, heb je hier en daar een gekrulde haar in je wenkies of zijn je wenkbrauwen asymmetrisch? Dan is deze behandeling beslist iets voor jou.

Strak of bushy

Tijdens de behandeling, die tussen de 30 en 55 minuten duurt, worden de haartjes eerst zachter gemaakt met een speciale vloeistof. Vervolgens worden ze met een andere vloeistof strak omhoog gekamd (een meer bushy look kan desgewenst natuurlijk ook). Tot slot worden de behandelde haartjes verwend met een voedend serum. Het spreekt vanzelf dat al deze vloeistoffen speciaal geschikt zijn voor de kwetsbare huid en haren van je brows.

Voordelen van brow lamination

Een van de voordelen van brow lamination is dat ze de illusie wekken dat je wenkbrauwen ineens veel dikker en voller zijn. Dat komt omdat de haartjes meer omhoog gericht zijn. Daardoor worden zelfs dunne brows op een natuurlijke manier opgevuld.

Gelijktijdig ontharen en kleuren

Desgewenst kun je je wenkies tijdens de behandeling ook meteen laten ontharen en kleuren. Wanneer je voor hennabrows kiest, moet je echter eerst 48 uur wachten. De behandeling is overigens ook prima met permanente make-up te combineren, maar de huid van je wenkbrauwen moet dan al wel volledig genezen zijn.

Zorg voor de juiste verzorging

Als je je wenkbrauwen vervolgens goed verzorgt, heb je zo lang mogelijk plezier van brow lamination. Let daarom op het volgende:

Brows als celebs

Wil jij net zulke mooie brows als de celebs? Ben jij benieuwd of brow lamination iets voor jou is? Wil je nog meer informatie? Neem dan even contact op. Wij helpen je graag!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

Ervaringen

Gewenst resultaat voor de eerste keer!

- Nathalie

Geen praatjes maar een eerlijk advies. Fijn.

- Titia

Ik kom nu al ruim een jaar voor de one-by-one wimperextensions bij Iris. Het is elke 3 weken voor mij echt een moment van ontspanning. Of ik nu wil kletsen tijdens de behandeling of gewoon een tukje wil doen, alles is prima. Ik heb er ook zoveel gemak en plezier van, ik zou niet meer zonder willen. Een echte aanrader ❤

- Marije

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.