Hoe veilig is een wimperlift?

Niet meer elke ochtend hoeven te knoeien met je krultang, dat verwezenlijk je met een wimperlift. Hiermee krullen je wimpers voor wel zes tot acht weken Je zit al een tijdje te denken om te kiezen voor deze behandeling. Maar een klein stemmetje in je hoofd houdt je tegen. Want eigenlijk is het best een beetje spannend om iemand zo dicht bij je ogen te laten behandelen.Is een wimperlift dan ook veilig? Ik vertel je er alles over.

wimperlift

Wat gebeurt er?

Tijdens een wimperlift worden je wimpers gekruld vanaf de wortel, door middel van zachte siliconenpads. Deze pads breng ik aan op je oogleden. Daarna breng ik eerst een permanent vloeistof aan dat voor ongeveer tien tot twintig minuten blijft zitten. Vervolgens verwijder ik deze vloeistof en breng ik de neutraliserende vloeistof aan. Door deze vloeistofcombinatie gaan je wimpers semi-permanent krullen.

Veiligheid wimperlift

Maar is het veilig genoeg om je wimpers op deze manier te laten krullen? Absoluut. Een wimperlift is niet schadelijk voor je eigen wimpers. Een wimperkruller is eigenlijk slechter voor je wimpers. Doordat je ze bekneld, worden wimpers sneller broos en breken ze af. Met een lift worden verantwoordelijke vloeistoffen gebruikt en de pads zijn zacht van structuur. De vloeistoffen zijn wel chemisch, maar zo ontwikkeld dat het ook geen kwaad kan voor je ogen.

Frequentie van behandelingen

Maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen kanttekeningen zijn. Met een wimperlift worden je wimpers op een onnatuurlijke manier gekruld. Daarvoor gaan ze hard aan het werk. Het is daarom van belang tijd tussen de behandelingen te houden. Op die manier vermijd je overbelasting en hebben je wimpers tijd om bij te komen. Om een schatting te geven: houd minimaal vier weken aan. Daarna kun je gerust weer langskomen voor de volgende ronde.

Wimperlift is niet geschikt zodra…

Een wimperlift is voor vrijwel iedereen geschikt. Wel is het belangrijk het volgende in de gaten te houden. Heb je bijvoorbeeld last van een ontstoken oog? Wacht totdat je oog volledig genezen is, voordat je een afspraak maakt. Er worden namelijk wel stoffen gebruikt die tot meer irritatie kunnen zorgen. Ook wanneer je zwanger bent, raad ik het niet altijd aan. Door je hormonen kan het, het krulproces dwarsbomen. Om teleurstellingen te volkomen, kom gerust langs om je te adviseren!

Iris Brows & Lashes

Ik kijk en luister dan graag met je mee of een wimperlift geschikt is voor jou. Bij Iris Brows & Lashes beantwoorden we je vragen en krijg je voor, tijdens en na de behandeling altijd relevante informatie. Bij welke behandeling dan ook. Denk aan Henna Brows, wimperextensions, Brows Laminations. Door elkaar persoonlijk te spreken, zorgen we voor een behandeling op maat. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak of voor vragen. Zien we je snel?

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

5 tips om je wimperextensions mooi te houden

Van je wimperextensions wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. In deze blog lees je er vijf tips over.

Lees verder

Onopvallende wenkbrauwen? Zo laat je ze stralen!

Ga voor wenkbrauwen die de blikvangers van je gezicht zijn. Ga voor henna brows. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Waarmee laat jij je wenkbrauwen kleuren: met henna of verf?

Weet jij al of je je wenkbrauwen met hennaverf of met wenkbrauwverf wilt laten kleuren? Lees hier over de verschillen.

Lees verder

Trends: de wenkbrauw door de jaren heen

Doe jij mee aan elke modetrend? Vergeet dan ook je wenkbrauw niet. De trend van dit moment is Brow Lamination.

Lees verder

De wimperlift en de mooiste dag van je leven

Met een wimperlift ben jij verzekerd van een oogverblindende oogopslag tijdens je trouwdag (en de weken daarna!).

Lees verder

7 tips voor oogverblindende wimpers

Creëer met je wimpers een uitgesproken uitstraling. Hoe? Lees de 7 tips hoe je dat kunt bereiken in dit blog.

Lees verder

Ervaringen

Vriendelijk, secuur, goede prijs en top kwaliteit!

- Anne

Uitgebreide behandeling om je wenkbrauwen er weer tiptop uit te laten zien! Zeker een aanrader!

- Bianca

Vandaag voor het eerst een wimperlift gehad en mijn wenkbrauwen laten harsen en verven. Superblij met het eindresultaat en heb direct een nieuwe afspraak geboekt.

- Danielle

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.