Hoe veilig is een wimperlift?

Niet meer elke ochtend hoeven te knoeien met je krultang, dat verwezenlijk je met een wimperlift. Hiermee krullen je wimpers voor wel zes tot acht weken Je zit al een tijdje te denken om te kiezen voor deze behandeling. Maar een klein stemmetje in je hoofd houdt je tegen. Want eigenlijk is het best een beetje spannend om iemand zo dicht bij je ogen te laten behandelen.Is een wimperlift dan ook veilig? Ik vertel je er alles over.

wimperlift

Wat gebeurt er?

Tijdens een wimperlift worden je wimpers gekruld vanaf de wortel, door middel van zachte siliconenpads. Deze pads breng ik aan op je oogleden. Daarna breng ik eerst een permanent vloeistof aan dat voor ongeveer tien tot twintig minuten blijft zitten. Vervolgens verwijder ik deze vloeistof en breng ik de neutraliserende vloeistof aan. Door deze vloeistofcombinatie gaan je wimpers semi-permanent krullen.

Veiligheid wimperlift

Maar is het veilig genoeg om je wimpers op deze manier te laten krullen? Absoluut. Een wimperlift is niet schadelijk voor je eigen wimpers. Een wimperkruller is eigenlijk slechter voor je wimpers. Doordat je ze bekneld, worden wimpers sneller broos en breken ze af. Met een lift worden verantwoordelijke vloeistoffen gebruikt en de pads zijn zacht van structuur. De vloeistoffen zijn wel chemisch, maar zo ontwikkeld dat het ook geen kwaad kan voor je ogen.

Frequentie van behandelingen

Maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen kanttekeningen zijn. Met een wimperlift worden je wimpers op een onnatuurlijke manier gekruld. Daarvoor gaan ze hard aan het werk. Het is daarom van belang tijd tussen de behandelingen te houden. Op die manier vermijd je overbelasting en hebben je wimpers tijd om bij te komen. Om een schatting te geven: houd minimaal vier weken aan. Daarna kun je gerust weer langskomen voor de volgende ronde.

Wimperlift is niet geschikt zodra…

Een wimperlift is voor vrijwel iedereen geschikt. Wel is het belangrijk het volgende in de gaten te houden. Heb je bijvoorbeeld last van een ontstoken oog? Wacht totdat je oog volledig genezen is, voordat je een afspraak maakt. Er worden namelijk wel stoffen gebruikt die tot meer irritatie kunnen zorgen. Ook wanneer je zwanger bent, raad ik het niet altijd aan. Door je hormonen kan het, het krulproces dwarsbomen. Om teleurstellingen te volkomen, kom gerust langs om je te adviseren!

Iris Brows & Lashes

Ik kijk en luister dan graag met je mee of een wimperlift geschikt is voor jou. Bij Iris Brows & Lashes beantwoorden we je vragen en krijg je voor, tijdens en na de behandeling altijd relevante informatie. Bij welke behandeling dan ook. Denk aan Henna Brows, wimperextensions, Brows Laminations. Door elkaar persoonlijk te spreken, zorgen we voor een behandeling op maat. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak of voor vragen. Zien we je snel?

Deel dit bericht op:

Lees ook

5 veel gestelde vragen over de wimperlift

Overweeg jij een wimperlift, maar heb je er nog vragen over? In dit blogartikel geven we je de antwoorden. Lees ze hier.

Lees verder

5 tips voor het creëren van sterke wimpers

Met de juiste zorg en aandacht creëer jij sterke wimpers. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan hier onze 5 tips.

Lees verder

De functie van je wenkbrauwen en wimpers

De esthetische kant van onze wenkbrauwen en wimpers is belangrijk, maar ze hebben ook nog een andere functie. Lees snel verder.

Lees verder

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

Ervaringen

Zoals altijd geweldig geholpen. Ik kom er al een hele tijd en het is altijd weer een feest. Zo doen hun werk heel erg goed… Ik kan er niks anders van maken. Ga zo door!!!

- Irene

Debby heeft mijn wimpers mooi gelift en geverfd en het zijn gezellige meiden, niets op aan te merken!

- Esther

Debby zet uiterst zorgvuldig one by one wimperextensions. Hierbij let zij goed op kwaliteit van eigen wimpers en geeft daar eerlijk advies over.

- Linda

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.