Hoe veilig is een wimperlift?

Niet meer elke ochtend hoeven te knoeien met je krultang, dat verwezenlijk je met een wimperlift. Hiermee krullen je wimpers voor wel zes tot acht weken Je zit al een tijdje te denken om te kiezen voor deze behandeling. Maar een klein stemmetje in je hoofd houdt je tegen. Want eigenlijk is het best een beetje spannend om iemand zo dicht bij je ogen te laten behandelen.Is een wimperlift dan ook veilig? Ik vertel je er alles over.

wimperlift

Wat gebeurt er?

Tijdens een wimperlift worden je wimpers gekruld vanaf de wortel, door middel van zachte siliconenpads. Deze pads breng ik aan op je oogleden. Daarna breng ik eerst een permanent vloeistof aan dat voor ongeveer tien tot twintig minuten blijft zitten. Vervolgens verwijder ik deze vloeistof en breng ik de neutraliserende vloeistof aan. Door deze vloeistofcombinatie gaan je wimpers semi-permanent krullen.

Veiligheid wimperlift

Maar is het veilig genoeg om je wimpers op deze manier te laten krullen? Absoluut. Een wimperlift is niet schadelijk voor je eigen wimpers. Een wimperkruller is eigenlijk slechter voor je wimpers. Doordat je ze bekneld, worden wimpers sneller broos en breken ze af. Met een lift worden verantwoordelijke vloeistoffen gebruikt en de pads zijn zacht van structuur. De vloeistoffen zijn wel chemisch, maar zo ontwikkeld dat het ook geen kwaad kan voor je ogen.

Frequentie van behandelingen

Maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen kanttekeningen zijn. Met een wimperlift worden je wimpers op een onnatuurlijke manier gekruld. Daarvoor gaan ze hard aan het werk. Het is daarom van belang tijd tussen de behandelingen te houden. Op die manier vermijd je overbelasting en hebben je wimpers tijd om bij te komen. Om een schatting te geven: houd minimaal vier weken aan. Daarna kun je gerust weer langskomen voor de volgende ronde.

Wimperlift is niet geschikt zodra…

Een wimperlift is voor vrijwel iedereen geschikt. Wel is het belangrijk het volgende in de gaten te houden. Heb je bijvoorbeeld last van een ontstoken oog? Wacht totdat je oog volledig genezen is, voordat je een afspraak maakt. Er worden namelijk wel stoffen gebruikt die tot meer irritatie kunnen zorgen. Ook wanneer je zwanger bent, raad ik het niet altijd aan. Door je hormonen kan het, het krulproces dwarsbomen. Om teleurstellingen te volkomen, kom gerust langs om je te adviseren!

Iris Brows & Lashes

Ik kijk en luister dan graag met je mee of een wimperlift geschikt is voor jou. Bij Iris Brows & Lashes beantwoorden we je vragen en krijg je voor, tijdens en na de behandeling altijd relevante informatie. Bij welke behandeling dan ook. Denk aan Henna Brows, wimperextensions, Brows Laminations. Door elkaar persoonlijk te spreken, zorgen we voor een behandeling op maat. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak of voor vragen. Zien we je snel?

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

‘Mooie wenkbrauwen laten je gezicht net wat meer spreken’

Sinds augustus 2023 voert Sanne van Dop bij Iris Brows & Lashes diverse behandelingen voor wenkbrauwen uit. Lees hier haar verhaal.

Lees verder

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Ervaringen

Gewenst resultaat voor de eerste keer!

- Nathalie

Geen praatjes maar een eerlijk advies. Fijn.

- Titia

Ik kom nu al ruim een jaar voor de one-by-one wimperextensions bij Iris. Het is elke 3 weken voor mij echt een moment van ontspanning. Of ik nu wil kletsen tijdens de behandeling of gewoon een tukje wil doen, alles is prima. Ik heb er ook zoveel gemak en plezier van, ik zou niet meer zonder willen. Een echte aanrader ❤

- Marije

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.