Hoe veilig is een wimperlift?

Niet meer elke ochtend hoeven te knoeien met je krultang, dat verwezenlijk je met een wimperlift. Hiermee krullen je wimpers voor wel zes tot acht weken Je zit al een tijdje te denken om te kiezen voor deze behandeling. Maar een klein stemmetje in je hoofd houdt je tegen. Want eigenlijk is het best een beetje spannend om iemand zo dicht bij je ogen te laten behandelen.Is een wimperlift dan ook veilig? Ik vertel je er alles over.

wimperlift

Wat gebeurt er?

Tijdens een wimperlift worden je wimpers gekruld vanaf de wortel, door middel van zachte siliconenpads. Deze pads breng ik aan op je oogleden. Daarna breng ik eerst een permanent vloeistof aan dat voor ongeveer tien tot twintig minuten blijft zitten. Vervolgens verwijder ik deze vloeistof en breng ik de neutraliserende vloeistof aan. Door deze vloeistofcombinatie gaan je wimpers semi-permanent krullen.

Veiligheid wimperlift

Maar is het veilig genoeg om je wimpers op deze manier te laten krullen? Absoluut. Een wimperlift is niet schadelijk voor je eigen wimpers. Een wimperkruller is eigenlijk slechter voor je wimpers. Doordat je ze bekneld, worden wimpers sneller broos en breken ze af. Met een lift worden verantwoordelijke vloeistoffen gebruikt en de pads zijn zacht van structuur. De vloeistoffen zijn wel chemisch, maar zo ontwikkeld dat het ook geen kwaad kan voor je ogen.

Frequentie van behandelingen

Maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen kanttekeningen zijn. Met een wimperlift worden je wimpers op een onnatuurlijke manier gekruld. Daarvoor gaan ze hard aan het werk. Het is daarom van belang tijd tussen de behandelingen te houden. Op die manier vermijd je overbelasting en hebben je wimpers tijd om bij te komen. Om een schatting te geven: houd minimaal vier weken aan. Daarna kun je gerust weer langskomen voor de volgende ronde.

Wimperlift is niet geschikt zodra…

Een wimperlift is voor vrijwel iedereen geschikt. Wel is het belangrijk het volgende in de gaten te houden. Heb je bijvoorbeeld last van een ontstoken oog? Wacht totdat je oog volledig genezen is, voordat je een afspraak maakt. Er worden namelijk wel stoffen gebruikt die tot meer irritatie kunnen zorgen. Ook wanneer je zwanger bent, raad ik het niet altijd aan. Door je hormonen kan het, het krulproces dwarsbomen. Om teleurstellingen te volkomen, kom gerust langs om je te adviseren!

Iris Brows & Lashes

Ik kijk en luister dan graag met je mee of een wimperlift geschikt is voor jou. Bij Iris Brows & Lashes beantwoorden we je vragen en krijg je voor, tijdens en na de behandeling altijd relevante informatie. Bij welke behandeling dan ook. Denk aan Henna Brows, wimperextensions, Brows Laminations. Door elkaar persoonlijk te spreken, zorgen we voor een behandeling op maat. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak of voor vragen. Zien we je snel?

Deel dit bericht op:

Lees ook

7 tips voor oogverblindende wimpers

Creëer met je wimpers een uitgesproken uitstraling. Hoe? Lees de 7 tips hoe je dat kunt bereiken in dit blog.

Lees verder

Tijd besparen in de ochtend: zo doe je dat!

Kom jij ook altijd tijd te kort in de ochtend? Lees hier hoe het kan: tijd besparen en er toch elke dag verzorgd uitzien!

Lees verder

Brow Lamination: zo ziet de behandeling eruit

Wil je graag volle, gedefinieerde en symmetrische wenkbrauwen? Dan is Brow Lamination wellicht wat voor jou. Lees hier meer over de behandeling!

Lees verder

Wimperlift: de feiten en fabels op een rij

Wil je misschien een wimperlift laten doen? Dan wil je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Lees hier alle feiten en fabels over de wimperlift!

Lees verder

Een sprekende blik met Russian Volume-extensions!

Lange, donkere wimpers creëren? Dat is mogelijk met de Russian Volume-extensions! Lees hier meer.

Lees verder

Wimperextensions: dit moet je weten voordat je eraan begint

Wil je wimperextensions laten zetten? Lees hier alles wat je erover moet weten voordat je daaraan begint!

Lees verder

Verzorging na een wimperlift? Let op deze fouten!

Een wimperlift wil je zo lang mogelijk mooi houden. Om hiervoor te zorgen, vermijd deze fouten! Lees hier meer.

Lees verder

One by one wimperextensions: zo ziet de behandeling eruit

Wil je misschien one by one wimperextensions laten zetten? Lees hier hoe de behandeling eruitziet!

Lees verder

Wimperextensions: alle voordelen op een rijtje!

Altijd een sprekende blik en stralende oogopslag? Het kan met wimperextensions. Lees hier over alle voordelen!

Lees verder

Ervaringen

Iris is onwijs lief en begripvol!! Service is geweldig en ze neemt echt de tijd om het mooiste resultaat te leveren:))

- Eva

Bij Iris krijg je warm en gezellig ontvangst en dan ook nog mooie wenkbrauwen.

- Adrie

Iris is een leuke en gezellige meid. Het is prima om te kletsen, maar ook om ff lekker te ontspannen in de stilte. Ze is goed in haar werk en luistert echt naar je wensen voor het eindresultaat! Ik kom elke keer weer terug :).

- Anna

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.