Verzorging na een wimperlift? Let op deze fouten!

Na thuiskomst van de salon knipper je nog een paar keer met je wimpers. Je kan het niet laten om in elke spiegel je wimpers nog eens goed te bekijken. Die wimperlift heeft veel goeds gedaan voor je uitstraling. Deze boost voor je zelfvertrouwen wil je graag zo lang mogelijk behouden. Probeer daarom deze meest gemaakte fouten bij de verzorging van een wimperlift te vermijden!

wimperlift

Wimperlift

Een wimperlift is een fijne manier om je ogen meer te laten spreken. Door de semi-permanente werking heb je gedurende ongeveer zes weken gekrulde wimpers. Dit komt door de speciale vloeistoffen die worden gebruikt tijdens de behandeling. De zogeheten zwavelverbindingen in je wimperharen zijn verantwoordelijk voor de stand en vorm van je wimpers. De eerste vloeistof zorgt ervoor dat je wimpers hervormen. De tweede vloeistof die hierna wordt aangebracht, maakt dat je wimpers blijven krullen, doordat er nieuwe zwavelverbindingen worden gemaakt.

Mascaragebruik

Na de behandeling heb je gelijk prachtig gekrulde wimpers. Het is verleidelijk om je wimpers nog net wat extra te accentueren met een likje mascara. Dat zorgt er tenslotte voor dat je wimpers voller lijken. Maar let op, want de permanent trekt nog verder in na de behandeling. Door mascara kan dit proces verstoord worden, waardoor ze sneller zakken. Gebruik daarom de eerste vierentwintig uur geen mascara.

Nat maken van wimpers

Eigenlijk zijn de eerste vierentwintig uur het belangrijkste qua verzorging. Het is belangrijk dat je daar goed in geadviseerd wordt. Zo mogen je wimpers in deze uren niet nat worden. Spring bijvoorbeeld niet gelijk onder de douche en ga niet sporten na de behandeling. Het klinkt als iets onschuldigs, maar ook door water verzakt het resultaat en vervaagt de krul. Houd je wimpers droog door ze op geen enkele manier in contact te laten komen met vocht.

Op je ogen slapen

Misschien herken je het wel: je probeert voor het slapen gaan in de perfecte slaappositie te liggen. Ben je een buikslaper? Probeer dit met een wimperlift te vermijden. Grote kans dat je ogen namelijk je kussen raken. Je wimperhaartjes raken hierdoor in war en dat beïnvloedt de krul weer. Als je wimpers hoe dan ook door elkaar heen raken, kan dit netjes gemaakt worden met een klein borsteltje. Deze geef ik altijd mee na de behandeling.

Iris Brows & Lashes

Wanneer je goed let op de nazorg, blijft het resultaat op zijn mooist. Bij Iris Brows & Lashes geef ik altijd de nodige tips om ervoor te zorgen je tevreden bent en blijft met je wimperlift. Bovendien kan ik de wimperlift ook voor je verwezenlijken. Ben je nieuwsgierig? Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak. Samen gaan we voor een prachtige oogopslag!


Lees ook

Wimpers: dit waren de trends door de jaren heen

Door de jaren heen hebben op het gebied van wimpers verschillende trends de revue gepasseerd. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Brow Lamination: dé oplossing voor stugge wenkbrauwen

Met Brow Lamination zijn die stugge en onhandelbare wenkbrauwen van jou verleden tijd. Lees er hier meer over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over wimpers

Wat weet jij over wimperuitval en je wimpercyclus? Iris Brows & Lashes geeft je antwoord op de meest gestelde vragen over wimpers. Lees het hier.

Lees verder

5 tips om je wimperextensions mooi te houden

Van je wimperextensions wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. In deze blog lees je er vijf tips over.

Lees verder

Onopvallende wenkbrauwen? Zo laat je ze stralen!

Ga voor wenkbrauwen die de blikvangers van je gezicht zijn. Ga voor henna brows. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Waarmee laat jij je wenkbrauwen kleuren: met henna of verf?

Weet jij al of je je wenkbrauwen met hennaverf of met wenkbrauwverf wilt laten kleuren? Lees hier over de verschillen.

Lees verder

Trends: de wenkbrauw door de jaren heen

Doe jij mee aan elke modetrend? Vergeet dan ook je wenkbrauw niet. De trend van dit moment is Brow Lamination.

Lees verder

De wimperlift en de mooiste dag van je leven

Met een wimperlift ben jij verzekerd van een oogverblindende oogopslag tijdens je trouwdag (en de weken daarna!).

Lees verder

7 tips voor oogverblindende wimpers

Creëer met je wimpers een uitgesproken uitstraling. Hoe? Lees de 7 tips hoe je dat kunt bereiken in dit blog.

Lees verder

Ervaringen

Vriendelijk, secuur, goede prijs en top kwaliteit!

- Anne

Uitgebreide behandeling om je wenkbrauwen er weer tiptop uit te laten zien! Zeker een aanrader!

- Bianca

Vandaag voor het eerst een wimperlift gehad en mijn wenkbrauwen laten harsen en verven. Superblij met het eindresultaat en heb direct een nieuwe afspraak geboekt.

- Danielle

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.