Verzorging na een wimperlift? Let op deze fouten!

Na thuiskomst van de salon knipper je nog een paar keer met je wimpers. Je kan het niet laten om in elke spiegel je wimpers nog eens goed te bekijken. Die wimperlift heeft veel goeds gedaan voor je uitstraling. Deze boost voor je zelfvertrouwen wil je graag zo lang mogelijk behouden. Probeer daarom deze meest gemaakte fouten bij de verzorging van een wimperlift te vermijden!

wimperlift

Wimperlift

Een wimperlift is een fijne manier om je ogen meer te laten spreken. Door de semi-permanente werking heb je gedurende ongeveer zes weken gekrulde wimpers. Dit komt door de speciale vloeistoffen die worden gebruikt tijdens de behandeling. De zogeheten zwavelverbindingen in je wimperharen zijn verantwoordelijk voor de stand en vorm van je wimpers. De eerste vloeistof zorgt ervoor dat je wimpers hervormen. De tweede vloeistof die hierna wordt aangebracht, maakt dat je wimpers blijven krullen, doordat er nieuwe zwavelverbindingen worden gemaakt.

Mascaragebruik

Na de behandeling heb je gelijk prachtig gekrulde wimpers. Het is verleidelijk om je wimpers nog net wat extra te accentueren met een likje mascara. Dat zorgt er tenslotte voor dat je wimpers voller lijken. Maar let op, want de permanent trekt nog verder in na de behandeling. Door mascara kan dit proces verstoord worden, waardoor ze sneller zakken. Gebruik daarom de eerste vierentwintig uur geen mascara.

Nat maken van wimpers

Eigenlijk zijn de eerste vierentwintig uur het belangrijkste qua verzorging. Het is belangrijk dat je daar goed in geadviseerd wordt. Zo mogen je wimpers in deze uren niet nat worden. Spring bijvoorbeeld niet gelijk onder de douche en ga niet sporten na de behandeling. Het klinkt als iets onschuldigs, maar ook door water verzakt het resultaat en vervaagt de krul. Houd je wimpers droog door ze op geen enkele manier in contact te laten komen met vocht.

Op je ogen slapen

Misschien herken je het wel: je probeert voor het slapen gaan in de perfecte slaappositie te liggen. Ben je een buikslaper? Probeer dit met een wimperlift te vermijden. Grote kans dat je ogen namelijk je kussen raken. Je wimperhaartjes raken hierdoor in war en dat beïnvloedt de krul weer. Als je wimpers hoe dan ook door elkaar heen raken, kan dit netjes gemaakt worden met een klein borsteltje. Deze geef ik altijd mee na de behandeling.

Iris Brows & Lashes

Wanneer je goed let op de nazorg, blijft het resultaat op zijn mooist. Bij Iris Brows & Lashes geef ik altijd de nodige tips om ervoor te zorgen je tevreden bent en blijft met je wimperlift. Bovendien kan ik de wimperlift ook voor je verwezenlijken. Ben je nieuwsgierig? Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak. Samen gaan we voor een prachtige oogopslag!


Lees ook

5 veel gestelde vragen over de wimperlift

Overweeg jij een wimperlift, maar heb je er nog vragen over? In dit blogartikel geven we je de antwoorden. Lees ze hier.

Lees verder

5 tips voor het creëren van sterke wimpers

Met de juiste zorg en aandacht creëer jij sterke wimpers. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan hier onze 5 tips.

Lees verder

De functie van je wenkbrauwen en wimpers

De esthetische kant van onze wenkbrauwen en wimpers is belangrijk, maar ze hebben ook nog een andere functie. Lees snel verder.

Lees verder

Wimperextensions: dit zijn de mogelijkheden

Overweeg jij om wimperextensions te laten zetten? Je leest er alles over in dit blogartikel van Iris Brows & Lashes.

Lees verder

Dit wist je nog niet over brow lamination

Brow lamination is een behandeling die jouw weerbarstige en stugge wenkbrauwen temt en stylet. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

‘Help! Ik ben allergisch voor mascara!’

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?

Door epileren kun jij je wenkbrauwen de juiste vorm geven. Maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je leest er alles over in dit blog.

Lees verder

6 tips om je henna brows mooi te houden

Van die mooie henna brows wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Met de tips in dit blog gaat jou dat beslist lukken.

Lees verder

Niet tevreden over je wimpers? Dit kun je eraan doen!

Ben je niet tevreden over je wimpers? Laat er iets aan doen! Lees hier voor welke verschillende behandelingen je bij Iris Brows & Lashes terechtkunt.

Lees verder

Ervaringen

Zoals altijd geweldig geholpen. Ik kom er al een hele tijd en het is altijd weer een feest. Zo doen hun werk heel erg goed… Ik kan er niks anders van maken. Ga zo door!!!

- Irene

Debby heeft mijn wimpers mooi gelift en geverfd en het zijn gezellige meiden, niets op aan te merken!

- Esther

Debby zet uiterst zorgvuldig one by one wimperextensions. Hierbij let zij goed op kwaliteit van eigen wimpers en geeft daar eerlijk advies over.

- Linda

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.