Wenkbrauwen epileren: hoe doe je dat?
Niet iedereen heeft van nature perfect gevormde wenkbrauwen. En wat is trouwens ‘perfect’? De vorm en lijn van dat strookje haar boven onze ogen is ook nog eens aan mode onderhevig. Van unibrow tot een supersmal lijntje en alles daartussenin: we hebben het allemaal al eens voorbij zien komen. Epileren is de meest eenvoudige manier om je brows in de gewenste vorm te shapen. Maar hoe kun je dat eigenlijk het beste doen?
‘Hoe begin je?’
Als je veilig en hygiënisch wilt werken, doe je er goed aan om eerst de huid te ontsmetten en je pincet te desinfecteren. Als je het epileren pijnlijk vindt, kan het helpen om een warme doek op je wenkbrauwen te leggen om de poriën te openen. Daardoor kun je de haartjes er gemakkelijker uittrekken.
‘Hoe bepaal je de vorm van je wenkbrauwen?’
Gebruik een oogpotlood om de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen te bepalen. Leg het potlood als een liniaal langs je neus en binnenste ooghoek en zet een streepje bij je wenkbrauw. Leg vervolgens je potlood langs je neusvleugel en buitenste ooghoek. Markeer ook daar je wenkbrauw. Je hebt nu het begin en eind van je wenkbrauw gemarkeerd en zou daartussen nog een lijntje kunnen tekenen om de gewenste vorm aan te geven. Dit is een goed hulpmiddel om te zien welke haartjes je wilt weghalen en welke je wilt behouden. Het is namelijk belangrijk dat je niet te veel haartjes verwijdert, om het zogenoemde ‘overplukken’ te voorkomen. Zorg dat je goed licht hebt en doe af en toe even een stapje achteruit om in de (make-up)spiegel te kijken naar het resultaat.
‘Wat is het geschiktste moment?’
Na het epileren is de huid tussen je ogen en je wenkbrauwen vaak rood. Daarom kun je dit klusje het beste ’s avonds doen, zodat eventuele roodheid en irritatie ’s nachts de tijd heeft om weg te trekken.
‘Hoe vaak moet ik epileren?’
Dit hangt helemaal af van de snelheid waarmee je haartjes groeien. Wanneer je het haartje met haarzakje en al eruit trekt, duurt het even voordat je het eerste puntje weer ziet verschijnen. Het kan ook zijn dat een haartje tijdens het epileren vlak onder de huid afbreekt en je het niet met wortel en al kunt verwijderen. Dan zal er sneller weer een stoppeltje zichtbaar zijn. Maar over het algemeen is het raadzaam om je wenkbrauwen iedere drie weken bij te werken.
‘Ik vind het best wel pijnlijk. Is daar wat tegen te doen?’
Helemaal pijnloos zal dit klusje nooit worden. Niet voor niets luidt het gezegde: ‘Wie mooi wil gaan, moet pijn doorstaan’. Gelukkig zijn er wel wat tips om het verwijderen van de haartjes minder pijnlijk te maken:
- Zorg dat je de te epileren huid goed straktrekt tussen je duim en wijsvinger.
- Houd een ijsklontje bij de hand om je huid daar af en toe mee te koelen.
- Ben je klaar? Breng dan een kalmerende gel aan. Dat verzacht eveneens.
‘Een perfect eindresultaat is lastig te bereiken. Heb je nog meer tips?’
Kom gewoon eens bij ons langs. Wij kunnen je daarbij helpen. Het kan inderdaad lastig zijn om die brows on fleek te krijgen. Er komt nu eenmaal meer bij kijken dan je misschien denkt. Iedereen kan epileren, maar niet iedereen heeft de kennis en de expertise om echt de vorm te krijgen die bij je gezicht past en je die gewenste uitstraling geeft.
Deel dit bericht op:
Lees ook
Ervaringen
Start alvast thuis
met de gratis tips!
Download de gratis tips voor een
prachtige oogopslag.